Mathieu van der Poel (3e): "Ik hoopte nog dat ik het minst kapot zat"

  Mathieu van der Poel in actie op de kasseien van Parijs-Roubaix.

  In zijn allereerste Parijs-Roubaix heeft Mathieu van der Poel voor de zege gesprint op de velodroom. Het resultaat: een 3e plaats. "Ik ben strijdend ten onder gegaan", sprak hij na een vettige najaarseditie.

  Mathieu van der Poel heeft zichzelf geen kassei cadeau kunnen doen bij zijn debuut in de Helleklassieker. "Ik ben wel blij met mijn koers", reageert hij op de piste. "Ik ben strijdend ten onder gegaan na een hele mooie koers."

   

  De toprenner snelde samen met Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch richting Roubaix. "In de finale voelde ik mijn benen leeglopen. Ik hoopte nog dat ik het minst kapot zat voor de sprint, maar dat was niet het geval." 

   

  "Het is alleszins een eerste deelname die ik niet snel ga vergeten", gaat Van der Poel voort. "En op de kasseistroken heb ik mijn crosservaring kunnen uitspelen."

  Op de kasseistroken heb ik mijn crosservaring kunnen uitspelen.

  Mathieu van der Poel

  BEKIJK: De reactie van Mathieu van der Poel op de piste van Roubaix

  bekijk ook: