Fotofinish na sprint met drieën bij junioren: Segaert 2e in Roubaix

  Alec Segaert in het midden, wereldkampioen Per Strand Hagenes links en 3e, Simon Edvardsen-Fredheim wint.

  Onze landgenoot Alec Segaert heeft net naast de winst gegrepen in Parijs-Roubaix bij de junioren. De 18-jarige Belg, 1e op het EK tijdrijden en 3e op het WK tijdrijden, spurtte naar de 2e plaats in een elitegroepje van 3 renners. De Noor Simon Edvardsen-Fredheim haalde het na een fotofinish, zijn landgenoot en wereldkampioen Per Strand Hagenes was derde.

  De junioren moesten in dezelfde omstandigheden als de profs aan de bak, al werd de 5-sterrenstrook van Mons-en-Pévèle wel geschrapt. Na 111 km besliste een prangende spurt op de wielerpiste in Roubaix.

  Met zijn drieën naast elkaar stoven ze op de finishlijn af, de jump van Edvardsen-Fredheim was de beste.

   

  De vorige winnaar, in 2019, was de Nederlander Hidde van Veenendaal. De laatste Belgische junior die won, was Jasper Stuyven in 2010.

  Bekijk de spurt: