Ontgoocheling overheerst bij Vermeersch: "Dit is moeilijk te verwerken"

  Naast de piste van Roubaix barstte hij meteen in tranen uit. Bij revelatie Florian Vermeersch overheerste ontgoocheling op trots in de eerste ogenblikken na zijn 2e plaats in Parijs-Roubaix. "Misschien dat ik er over een paar uur trots op zal zijn."

  "Zonder twijfel de man van de koers", gooide Eddy Planckaert met lof in zijn analyse. En ook Twitter was unaniem onder de indruk van de prestatie van Florian Vermeersch

   

  Alleen belette Sonny Colbrelli dat het sprookje van de jonge Belg in Parijs-Roubaix op een zege eindigde.

   

  "De ontgoocheling overheerst", gaf de renner toe na de podiumceremonie. "Vooral door de manier waarop. Het is op dit moment moeilijk te verwerken, maar misschien dat ik over enkele uren trots zal zijn."

  Ik wist dat ik als eerste de bocht in moest gaan. Dat liep perfect, maar in de laatste rechte lijn kreeg ik krampen.

  Florian Vermeersch

  Vermeersch leek in de laatste hectometers op de piste van Roubaix nochtans even een kloofje te slaan op Colbrelli en Van der Poel. "Ik wist dat ik als eerste de bocht in moest gaan. Nog over die twee anderen gaan, zou namelijk niet gelukt zijn. Ik ging ook effectief op kop de bocht in. Alleen kreeg ik in de laatste rechte lijn krampen en ging Colbrelli er nog over."

  "Ik ben wel trots op deze prestatie, maar het is zuur dat ik tweede eindig", aldus Vermeersch, die eerder al zijn concurrenten probeerde af te schudden. "Maar de eerste keer voelde ik meteen dat Van der Poel rechts van mij kwam rijden. Zonder woorden liet hij verstaan: het gat is toegereden. Ook in de laatste 2 kilometer probeerde ik nog eens, maar reageerde Colbrelli."

  De fenomenale prestatie van Vermeersch deed velen terugdenken aan het debuut van Tom Boonen in Parijs-Roubaix. Die eindigde in 2002 derde na een lange aanval. "Maar ik wil mezelf totaal niet vergelijken met Tom", besloot Vermeersch.

  Lees ook: