Nieuwe titel voor Jens Schuermans, einde tijdperk voor Githa Michiels na nieuwe crash

  Jens Schuermans vorige zomer in actie op het olympisch parcours.

  Jens Schuermans (28) en Emeline Detilleux (21) hebben zich tot Belgisch kampioen mountainbike gekroond. Schuermans verlengde in Houffalize zijn titel, de jonge Detilleux ontkroonde Githa Michiels.

  De mountainbikers moesten aan de slag in bijzonder gure omstandigheden. 

   

  Geen probleem voor titelverdediger Jens Schuermans: hij reed voor halfweg wedstrijd van concurrenten Daan Soete en Pierre de Froidmont weg. Schuermans finishte met anderhalve minuut voorsprong op Soete.

   

  Bij de vrouwen zorgde Emeline Detilleux voor een verrassing. De jonge renster doorbrak de hegemonie van Githa Michiels. De olympische atleet moest bijna 4 minuten toegeven op haar opvolgster.

   

  "Ik stond allesbehalve 100 procent aan de start", doet Michiels haar verhaal. "Ik heb zelfs getwijfeld om hier deel te nemen."

   

  "Na alle valpartijen dit seizoen slaap ik slecht en op de fiets kan ik niet biken zoals ik wil. Mijn schouder hapert en ik kan onvoldoende kracht zetten op mijn stuur."

   

  "En nu viel ik al na 2 minuten", gaat Michiels voort. "Mijn race was voorbij, maar uit respect heb ik het kampioenschap uitgereden."

   

  "Nu kan ik eindelijk rust nemen, maar mijn verhaal is nog niet afgelopen", besluit de 38-jarige renster.

  Na alle valpartijen dit seizoen slaap ik slecht en op de fiets kan ik niet biken zoals ik wil.

  Githa Michiels