Van Vleuten houdt schouder- en dubbele bekkenbreuk over aan val in Roubaix

  Parijs-Roubaix was geen lang leven beschoren voor Annemiek van Vleuten.

  Een dramadebuut in Parijs-Roubaix. Annemiek van Vleuten heeft bij een val in de Franse wielerklassieker een schouderbreuk en een dubbele breuk in haar bekken opgelopen. De Nederlandse wielrenster van Movistar viel hard op de kasseien en moest vroegtijdig de strijd staken.

  Annemiek van Vleuten ging keihard neer in de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen vandaag. De Nederlandse heeft daarbij zware blessures opgelopen.

   

  "Net voor de Carrefour de l’Arbre, met nog 15 kilometer te gaan, zat ik achter twee meiden van Parkhotel Valkenburg. Die gleden uit. Daardoor moest ik ook in de remmen en viel ik", legt Van Vleuten uit op haar website.

   

  "Een val waarbij ik dus mijn bekken op twee plekken heb gebroken en ook mijn schouder gebroken heb. Ik reed op dat moment gewoon om naar de finish zien te komen, maar nu baal ik heel erg dat ik niet gewoon ben afgestapt, want ik moet hier een hoge prijs voor betalen.

   

  Van Vleuten heeft vaker pech gehad aan het einde van het seizoen. Vorig jaar brak ze kort voor het WK nog haar pols in de Giro bij de vrouwen. En in 2018 liep ze bij het WK wielrennen in Innsbruck nog een gebroken knie op.   

  Bekijk de reacties op Twitter:

  Lees ook: