Olivier Deschacht wordt assistent van Belgische U21: "Hongerig en ambitieus"

  Olivier Deschacht stopte eind vorig seizoen bij Zulte Waregem.

  Olivier Deschacht (40) gaat aan de slag als assistent van bondscoach Jacky Mathijssen bij de Belgische U21. Dat bevestigt de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB).

  Deschacht zette afgelopen zomer een punt achter zijn carrière waarin hij een recordaantal wedstrijden voor Anderlecht speelde en ook het shirt van Lokeren en Zulte Waregem droeg. Voor de Rode Duivels kwam hij 20 keer uit tussen 2003 en 2015.

   

  Volgende week dinsdag tegen Kazachstan maakt hij zijn debuut als assistent-coach. De winnaarsmentaliteit die hij als voetballer had, neemt de verdediger mee in zijn eerste stappen als coach. Tegelijk wil hij ook zijn ogen de kost geven en ervaring opdoen.

   

  In juni behaalde Deschacht zijn UEFA-A-diploma. "Toen ik vernam dat er een vacature als coach bij de U21 was, sprak ik er Jacky Mathijssen op aan. Wat volgde was een boeiend gesprek over voetbal, ambities, doelstellingen en mensen beter maken."

  "Van het een kwam het ander, met als gevolg dat ik volgende week samen met Thomas Buffel als assistent-coach mee het veld op mag.”

  Ik heb honger, ben ambitieus en hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan dit mooie project.

  Olivier Deschacht

  De U21 zijn met 2 overwinningen aan de campagne begonnen en nemen het vrijdag 8 oktober in Leuven op tegen Kazachstan. Vier dagen later volgt de wedstrijd tegen Denemarken.

  “Wie mij kent, weet dat ik een winnaar ben en doelen nodig heb. Dat was vroeger als speler, dat is nu als coach. Het EK van 2023 en de Olympische Spelen van 2024 zijn twee fantastische doelen."

  "Ik kan leren van Jacky, die de U21 laat spelen volgens het systeem van
  Roberto Martinez. Het is interessant en boeiend dat ik daaraan kan en mag
  meewerken."

  "Ik heb honger, ben ambitieus en hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan dit mooie project. Spelers helpen, beter maken en helpen om hun doelen te bereiken. Zelf wil ik ervaring opdoen die ik nadien kan gebruiken als analist
  en als trainer.”