Alpecin verlengt engagement bij wielerploeg Alpecin-Fenix tot eind 2025

  Een beeld dat niet snel zal veranderen: Merlier die zijn handen in de lucht steekt en zo "Alpecin" in de kijker zet.

  Tim Merlier en co mogen nog wat langer met Alpecin op hun borst rondrijden. De Duitse producent van haarverzorgingsproducten blijft nog minstens vier jaar, tot eind 2025, verbonden aan de gelijknamige wielerploeg Alpecin-Fenix. 

  Alpecin-Fenix maakt sinds 2020 deel uit van het peloton. De opvolger van Corendon-Circus is nog geen WorldTour-team, maar reed zich meteen ferm in de kijker.

   

  Met onder anderen de Nederlander Mathieu van der Poel heeft de ploeg van algemeen manager Philip Roodhooft een van de grootste wielersterren in de gelederen. 

   

  Naast de Nederlandse alleskunner zorgden ook onze Belgische topsprinters Tim Merlier en Jasper Philipsen voor een geslaagd debuut in de wielerwereld.

   

  Wanneer ze hun handen in de lucht staken, blonk Alpecin steeds op hun borst. Dat zal de komende vier jaar niet veranderen, legt Philip Roodhooft uit:

  Het bedrijf laat ons toe om te groeien. Zo zal ons budget ook deels uitgebreid worden.

  Philip Roodhooft

  "Twee jaar geleden overtuigden wij Alpecin om ons jonge project te vervoegen. Vandaag zijn we heel trots dat we, ondanks de uitdagende tijden, Alpecin getoond hebben dat we de investering en vertrouwen waard zijn."

   

  "Het bedrijf laat ons ook toe om te groeien. Zo zal ons budget deels uitgebreid worden. Samen met Alpecin en onze andere partners hebben we bewezen ook we zonder een WorldTour-licentie ons mannetje kunnen staan."

   

  "Onze gezamenlijke reis gaat nog minstens voor vier jaar verder. We kenden een goed seizoen tot dusver, maar we beseffen dat we moeten blijven ontwikkelen om succesvol te zijn."

  Lees ook: