Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 6

meest recent

De Ketelaere wel, Vanheusden niet: dit is de selectie van de Rode Duivels voor de Nations League

 vr 1 oktober 2021 12:10
Roberto Martinez

Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Final 4 van de Nations League. Charles De Ketelaere is erbij, Zinho Vanheusden niet. Volgende week donderdag is de halve finale tegen Frankrijk. 

De Rode Duivels kijken donderdag 7 oktober Frankrijk in de ogen in Turijn en de bondscoach heeft zijn selectie bekendgemaakt. Voor de Final 4 van de Nations League mocht Roberto Martinez 23 spelers selecteren. 

 

In die selectie is er logischerwijs plaats voor Charles De Ketelaere na zijn sterke prestaties met Club Brugge. Ook Dodi Lukebakio en Alexis Saelemaekers hebben de bondscoach overtuigd bij hun club en in de wedstrijden van de vorige interlandperiode.

 

Enkele geblesseerde spelers zijn er niet bij: Jeremy Doku, Dennis Praet en Dries Mertens zijn nog niet volledig fit. Ook Thomas Vermaelen kan er niet bij zijn, maar dat heeft te maken met de strenge quarantaineregels voor Japan.

 

Martinez heeft voorlopig 24 namen gegeven, omdat hij 4 doelmannen heeft opgeroepen. Van het kwartet Courtois, Mignolet, Casteels en Sels moet nog 1 iemand afvallen, maar op training is het makkelijker werken met 4 keepers.

"Zinho Vanheusden is niet fit genoeg voor een selectie"

Opvallend is dat de bondscoach slechts vier centrale verdedigers in zijn selectie opnam, terwijl er daar drie van aan de aftrap moeten verschijnen, in de 3-4-2-1 van Martinez. 

 

"Het wordt inderdaad een uitdaging", gaf de bondscoach onomwonden toe. "In het voetbal heb je nu eenmaal niet vaak een perfecte situatie en daar moeten wij mee omgaan."

 

"Thomas Vermaelen mag vanwege de coronamaatregelen niet afreizen vanuit Japan en Zinho Vanheusden trainde de voorbije twee dagen niet mee bij zijn club."

 

"Momenteel is hij niet fit genoeg om in de selectie te zitten, maar we houden zijn situatie nauwkeurig in de gaten, voor in het geval dat er tijdens het weekend nog andere spelers zouden uitvallen."

 

"Toby daarentegen is fit. Hij is al twee dagen in België en werkt hier individueel. Daarnaast is er Jan nog. Zij hebben allebei zo veel ervaring en rond hen bouwen we in de verdediging. Ook wat Boyata betreft hebben we vertrouwen dat hij fit zal geraken, zijn situatie bekijken we maandag nog."

Batshuayi krijgt de voorkeur op Benteke

Voorin is Christian Benteke de opvallendste afwezige. Michy Batshuayi krijgt de voorkeur. "Christian heeft pech dat we slechts 20 veldspelers kunnen selecteren, dus een tweetal per positie."

 

"Voorin hebben we Romelu Lukaku en Batshuayi, met ook nog De Ketelaere en Dodi Lukebakio die op de 9 kunnen spelen. Met hen hebben we verschillende profielen voor die positie."

 

"Benteke heeft niets verkeerd gedaan en dit betekent dan ook niets voor de toekomst. Hij maakt nog steeds deel uit van de plannen en we verwachten hem over 5 weken terug voor de WK-kwalificaties."

De 24 namen van Roberto Martinez
Thibaut Courtois Real Madrid
Simon Mignolet Club Brugge
Koen Casteels Wolfsburg
Matz Sels Straatsburg
Thomas Meunier Borussia Dortmund
Toby Alderweireld Al-Duhail
Jan Vertonghen Benfica
Timothy Castagne Leicester
Jason Denayer Lyon
Dedryck Boyata Hertha Berlijn
Thorgan Hazard Borussia Dortmund
Yannick Carrasco Atletico Madrid
Axel Witsel Borussia Dortmund
Youri Tielemans Leicester
Leander Dendoncker Wolverhampton
Kevin De Bruyne Manchester City
Hans Vanaken Club Brugge
Alexis Saelemaekers AC Milan
Dodi Lukebakio Wolfsburg
Eden Hazard Real Madrid
Leandro Trossard Brighton
Charles De Ketelaere Club Brugge
Michy Batshuayi Besiktas
Romelu Lukaku Chelsea
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: