Clement: "We groeien nog op alle vlakken: fysiek, technisch, tactisch en mentaal"

  Club Brugge oogstte heel wat lof na zijn zege in de Champions League tegen Leipzig. Philippe Clement ziet zijn team groeien en hoopt vooral hetzelfde Club zondag te zien in de topper tegen Anderlecht.

  Volgens Philippe Clement waren de sterke prestaties van Club tegen PSG en Leipzig geen toeval. "We zijn op alle vlakken nog aan het groeien."

   

  "Om te beginnen fysiek. Vandaag kreeg ik nog de statistieken van de HITS (high intensity sprints) van de voorbije 3e jaar en die waren nog nooit zo goed."

   

  "Ook op technisch en tactisch vlak maken we stappen en zeker ook op mentaal vlak. In de voorbije 2 matchen in de Champions League begonnen we telkens goed, maar slikten we wel een goal. Een paar jaar geleden waren een paar spelers dan een tijdje weg geweest, nu reageerde iedereen wel direct."

   

  "Nu is het belangrijk dat we dat niveau ook meenemen naar de competitie. Dat is de volgende uitdaging."

  "Je kunt niet meer spreken over een jong Anderlecht"

  Hoe kijkt Philippe Clement op dit moment naar tegenstander Anderlecht? "Je ziet de vaste structuur van vorig jaar terugkeren. Ze hebben er heel wat ervaring bijgekregen. Je kunt niet meer spreken over een jonge ploeg, toch niet jonger dan de onze. Anderlecht is bovendien gevaarlijk in de omschakeling."

   

  Van onderschatting zal bij Clement dus geen sprake zijn. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat Anderlecht de rode loper voor ons heeft uitgerold. Het gaat toch om de twee giganten van het Belgische voetbal. Bij de supporters leeft deze match nog altijd heel hard."