Wie schittert in de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen? Lotte Kopecky is (net) geen topfavoriete

  Staat de winnares van Parijs-Roubaix tussen deze favorieten?

  Ons panel van analisten gaf het grif toe: zonder referentiepunten uit het verleden is het niet eenvoudig om te voorspellen wie vandaag de eerste winnares van Parijs-Roubaix wordt. Uiteindelijk zijn ze tot dit sterrenensemble gekomen. Of hun inschattingen correct bleken, ziet u vanaf 15 u op Eén. 

  ***

  Dat Nederland de volledige top van de piramide zou bevolken, mag geen verbazing opwekken. De invulling leverde dan wel weer verdeeldheid op.

   

  Ine Beyen, die vandaag cocommentaar geeft, en Lieselot Decroix zien hun inschatting bevestigd: Ellen van Dijk en Marianne Vos staan bovenaan.

   

  Van Dijk veroverde na de Europese wegtitel ook de wereldtitel tijdrijden, Marianne Vos kan haar veelzijdigheid voor de tigste keer illustreren op de kasseien van Noord-Frankrijk. 

  **

  Het verschil was piepklein, want door het diverse stemgedrag van ons panel hijgen Lotte Kopecky en Chantal van den Broek-Blaak in de nek van de Nederlandse driesterrentandem.

   

  Meer nog: Danny Stam, ploegmanager van SD Worx, zet resoluut in op de afscheidnemende Nederlandse (een van de vele speerpunten binnen zijn equipe) en de Belgisch kampioene.

   

  Mocht Nederland net als vorige zaterdag in Leuven weer afgetroefd worden in Roubaix, dan komt volgens onze analisten het grootste gevaar van Elisa Longo Borghini. Haar kaart wordt nadrukkelijk gespeeld door ploegleidster en landgenote Giorgia Bronzini.

  *

  Diezelfde Bronzini vermoedt dat Annemiek van Vleuten verstoppertje speelt met haar beperkt verwachtingspatroon en ziet een prominente rol weggelegd voor de 38-jarige klimster.

   

  Ook Jolien D'hoore zal volgens ons ensemble geen anoniem pensioenfeest beleven. Ruben Van Gucht gaf haar zelfs twee sterren en zijn selectiepolitiek verklaart ook mee de keuze voor Europees tijdritkampioene Marlen Reusser.

   

  Stemgerechtigden Marijn de Vries, Heidi Van De Vijver en Lieselot Decroix zullen dan weer tevreden zijn dat er ook rekening gehouden wordt met hun outsiders Lisa Brennauer en Floortje Mackaij

  De eervolle vermeldingen zijn voor...

  • Ine Beyen, Heidi Van De Vijver en Danny Stam geloven dat Christine Majerus haar bagage als veldrijdster zal kunnen verzilveren
  • Marijn de Vries zal Amy Pieters met een vergrootglas volgen
  • Danny Stam denkt dat Emma Norsgaard weer haar voorjaarsbenen zal vinden
  • Lieselot Decroix is de enige die rekening houdt met kersvers wereldkampioene Elisa Balsamo

  Lees ook: