Hoe staan de sterren voor Parijs-Roubaix? Net geen unanimiteit over Van Aert en Van der Poel

  Wie wint vandaag Parijs-Roubaix?

  Onze juryleden hebben vannacht naar de sterrenhemel gekeken en brengen voor u verslag uit aan de ontbijttafel. Wie heeft een streepje voor bij deze Parijs-Roubaix in het najaar? En wie heeft de 10-koppige lijst net niet gehaald? Lees hier hun voorspellingen. 

  ***

  Is het een verrassing dat usual suspects Wout van Aert en Mathieu van der Poel ook deze sterrenlijst toppen? Wellicht niet, of Parijs-Roubaix nu in het voorjaar of najaar gereden wordt.

   

  De "crossers" hebben anderzijds geen vlekkeloze aanloop naar deze Parijs-Roubaix gehad. 

   

  Was het mindere WK van Wout van Aert een indicatie dat zijn vorm na een zeer lang en constant seizoen stilaan afbrokkelt? En houden de benen en de rug van debutant Mathieu van der Poel stand?

   

  Renaat Schotte heeft alvast met twijfels naar zijn glazen bol gekeken. Hij zet Van Aert een trede lager en vervangt de Belgische kampioen door een Tsjech met een crossverleden, Zdenek Stybar. 

  **

  Het bankje met twee sterren wordt bezet door Florian Sénéchal en Yves Lampaert, een tandem van Deceuninck-Quick Step, en Jasper Stuyven, zondag nog de pechvogel in zijn Leuven met een 4e plaats.

   

  Over de status van Sénéchal bestaat er nauwelijks onenigheid. Enkel Renaat Schotte geeft de bonkige nordist, die zijn mannetje staat in hondenweer, slechts 1 ster.

   

  Yves Lampaert wekt ook gemengde gevoelens op, maar start straks op de tweede rij dankzij een vertrouwensboost van Maarten Vangramberen en Carl Berteele.

   

  Over Jasper Stuyven, tot slot, is onze jury ervan overtuigd dat hij zijn ontgoocheling van zondag zal kunnen vertalen in een knalprestatie. Zit er een tweede monument in na Milaan-Sanremo?

  *

  De 3 sterren van Renaat Schotte hebben Zdenek Stybar zonder problemen op de laatste pancarte met sterren gekatapulteerd. 

   

  Radioverslaggever Carl Berteele negeert de Tsjech, maar gelooft net als Karl Vannieuwkerke voluit in zijn ploegmakker Kasper Asgreen.

   

  De mannen op de motor hebben de laatste verdieping van ons sterrenhuis naar hun hand gezet, want Jasper Philipsen staat met stip genoteerd bij Schotte.

   

  Er wordt verwacht dat Dylan van Baarle zijn zilveren lijn van Leuven doortrekt tot in Roubaix en met Sep Vanmarcke schopt een "vergeten Belg" het toch nog tot op de shortlist.

  De eervolle vermeldingen zijn voor...

  • Maarten Vangramberen ziet Mads Pedersen niet over het hoofd
  • José De Cauwer koppelt wind en regen aan Alexander Kristoff, denkt ook aan Mads Pedersen en gaat met Matteo Trentin en Sonny Colbrelli tot slot de Italiaanse toer op
  • Carl Berteele is ploegmakkers Greg Van Avermaet en Oliver Naesen niet vergeten en dicht Philippe Gilbert als rugnummer 1 kansen toe
  • Bert De Backer trekt de kaart van outsiders Anthony Turgis, Nils Politt, Stefan Küng en Mike Teunissen
  • Renaat Schotte ziet dan weer een kleine kans voor ex-winnaar Peter Sagan
  • Karl Vannieuwkerke gelooft in een knalprestatie van Victor Campenaerts en tipt met Gianni Vermeersch op nog een man met een crossverleden

  Lees ook: