meest recent

BEKIJK: Standard-"fans" leggen wedstrijd in Mechelen twee keer stil

vr 1 oktober 2021 21:33
Een terreinverzorger van KVM kreeg de ondankbare taak alle tennisballen te verwijderen van het veld.

Na nog geen twintig minuten voetballen stond Standard al drie doelpunten in het krijt Achter de Kazerne. De meegereisde Luikse fans konden dat maar moeilijk verkroppen. Eerst legden ze de wedstrijd stil met tennisballen, bij het begin van de tweede helft gingen ze zelfs op het veld verhaal halen bij de spelers. Ongezien!

Na vroege goals van Cuypers, Mrabti (strafschop) en Walsh leek KV Mechelen al na 20 minuten zeker van de zege tegen Standard in eigen huis.

De meegereisde Luikse fans konden daar niet mee leven. Een paar bommetjes ontploften in het bezoekersvak, waarna tennisballen massaal op het veld werden gegooid.

Scheidsrechter Nathan Verboomen legde het spel even stil, maar niet veel later rolde de bal opnieuw.

Bij het begin van de tweede helft gingen enkele Standard-supporters nog wat verder. Letterlijk. Ze bestormden het veld, haalden verhaal bij de spelers, werden tot de orde geroepen door de stewards en namen daarna hun plaats in de tribunes doodleuk opnieuw in. Ongezien!

Scheidsrechter Verboomen had genoeg gezien. Hij stuurde iedereen opnieuw naar binnen voor een pauze van 15 minuten nog voor de tweede helft was begonnen.

De wedstrijd werd uiteindelijk probleemloos uitgespeeld, met 3-1 als eindresultaat. De spelers van Standard probeerden achteraf met de Luikse fans te praten, maar veel leverde dat niet op. Wordt ongetwijfeld vervolgd...