Ga naar de inhoud

Tour Down Under vindt opnieuw niet plaats

 do 30 september 2021 08:56
koala
Koala's hoeven ook volgend jaar de weg niet te delen met wielrenners.

Ook volgend jaar gaat de Australische rittenkoers Tour Down Under niet door. Als gevolg van de aanhoudende beperkingen vanwege het coronavirus heeft de organisatie besloten de wedstrijd opnieuw van de kalender te halen.

De Tour Down Under mag normaal gezien het WorldTour-seizoen openen in januari. Dit jaar lukte dat niet en ook in 2022 gaat de wedstrijd niet door.

 

"De ronde kan niet doorgaan vanwege internationale reisbeperkingen en daarmee samenhangende quarantainemaatregelen voor internationale teams die naar Australië zouden komen", aldus de organisatie in een mededeling.

 

In plaats van de Tour Down Under vindt eind januari wel een wielerfestival plaats, vooral bedoeld voor Australische renners. 

 

De Australiër Richie Porte won begin 2020 de voorlopig laatste editie van de Tour Down Under.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En het WK wielrennen in Australië?

Lukt het de wielrenners wel om in september naar Australië te reizen? Dan vindt in Wollongong, ten zuiden van Sydney, het wereldkampioenschap plaats. 

 

Van 18 tot en met 25 september koersen de sterkste renners ter wereld er om de regenboogtrui. Als het virus dat toelaat tenminste.