Iljo Keisse ploegleider bij Deceuninck-Quick Step? "Daar is al over gesproken"

  Iljo Keisse stopt eind 2022 als profrenner.

  Gisteren ontving Ruben Van Gucht 4 gasten aan zijn tafel van Extra Time Koers. Remco Evenepoel, Iljo Keisse, Dirk De Wolf en Adrie van der Poel mochten nakaarten over het WK en vooruitblikken op Parijs-Roubaix. Uitzending gemist? Wij zetten nog enkele boeiende fragmenten voor u op een rijtje.

  Een toekomst als ploegleider lonkt wellicht voor Iljo Keisse

  Nog een jaar koersen en dan knijpt Iljo Keisse de remmen dicht, maar helemaal uit de wielerwereld zal onze landgenoot niet verdwijnen. De ploegkapitein van Deceuninck-Quick Step denkt eraan om zijn expertise in de volgwagen mee te nemen, als ploegleider.

   

  "Ik doe nog een jaar voort als wielrenner, maar dan houd ik er definitief mee op. De kans bestaat dat ik dan ploegleider word. Daar is al over gesproken met de ploeg."

   

  "Ik vind het wel spijtig dat ik mijn roomie verlies", grapt Remco Evenepoel. "Maar ik heb wel alle vertrouwen in hem als leider", gaat Evenepoel serieus verder. 

  Ik heb wel alle vertrouwen in Iljo Keisse als ploegleider

  Remco Evenepoel

  Dat Keisse de leidersmicroben al te pakken heeft, is duidelijk: "Ik heb tijdens het WK even met mijn gsm in mijn handen gezeten om Sven Vanthourenhout een bericht te sturen over het verloop van de koers. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan, maar ik zat klaar."

  Geen geslepen Vos op het WK? "Verlies is ook haar eigen schuld"

  Op voorhand waren de Nederlandse vrouwen de grote favorieten voor het WK. Met een selectie vol absolute toppers kon het bijna niet misgaan. Toch pakte Nederland - net zoals tijdens de olympische wegrit - opnieuw geen goud bij de vrouwen. 

   

  Marianne Vos moest zich troosten met zilver. Volgens velen enkel door het falen van het Nederlandse ploegenspel. Zo werden de Nederlandse vrouwen verweten dat ze hun spurtbom niet correct in stelling gebracht hebben.

   

  Adrie van der Poel  gaat daar niet mee akkoord en wijst ook naar de verantwoordelijkheid van Vos zelf. "Ze maakt zelf een grote fout in de finale. Ze moest ervoor gezorgd hebben dat ze bij de snelste in het wiel zat."

  Die dubbele sprint - aan het einde van een slopende koers - heeft ze cash betaald aan de streep

  Adrie van der Poel

  "Dat heeft ze niet gedaan. Dan moet je vooraleer de ultieme spurt begint, nog een gaatje dichten. Die dubbele sprint - aan het einde van een slopende koers - heeft ze cash betaald aan de streep."

  De gasten verzorgen (letterlijk) de uitsmijter:

  "Het was net geen driepunter", lacht Adrie van der Poel.

   

  Hebt u de beelden al gezien? Michael Jordan had het wellicht niet beter gekund. Tijdens het WK verrichtte Mathieu van der Poel tussen alle actie door bijna een half mirakel. 

   

  De Nederlander wierp zijn bidon schijnbaar achteloos naar een vuilnisbak die 10 meter verder stond. De drinkbus landde recht op de klep van de container, slechts enkele centimeters naast de opening. 

  Ik doe dat ook wel vaker, dan mik ik op van alles

  Iljo Keisse

  Mathieu van der Poel is niet de enige die zich op zijn fiets al eens ontpopt tot een basketbalspeler. Ook Iljo Keisse probeerde al eens een driepunter te maken. "Ik kan dat ook wel goed. Het is leuk om dat aan een bepaalde snelheid te proberen. Ik mik dan op van alles", grapt Iljo Keisse.

   

  "Bewijzen!", dacht presentator Ruben Van Gucht. Hij toverde vier drinkflessen en een vuilnisbak tevoorschijn. Keisse kon de daad niet bij het woord voegen en miste - net zoals Remco Evenepoel en Adrie van der Poel - het doelwit. Enkel Dirk De Wolf wist te scoren, al was het wel (maar) een tweepunterjte ...

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time Koers hier:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.