Voetballer: "Mogi Bayat schonk horloges om matchen te beïnvloeden"

  Mogi Bayat twee jaar geleden in de tribunes van Sporting Charleroi.

  In een reportage van de RTBF getuigt een anonieme speler over de werkwijze van Mogi Bayat. De felbesproken makelaar zou dure horloges uitgedeeld hebben om voetballers naar zijn hand te zetten.

  De Franstalige omroep RTBF heeft gisteravond een documentaire uitgezonden over Operatie Zero, het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. 

   

  Een oud-voetballer komt aan het woord en getuigt anoniem dat Mogi Bayat horloges van tienduizenden euro's heeft aangeboden aan verschillende spelers om wedstrijden te beïnvloeden.

   

  "Meerdere spelers hebben me gezegd dat Mogi Bayat horloges schonk", vertelt de ex-prof, die in de reportage met een vervormde stem spreekt.

   

  "Of de horloges dienden om matchen te winnen of te verliezen, weet ik niet. Dat ze dienden om matchen te beïnvloeden, is wel zeker. Als een ploeg het resultaat neerzette dat Bayat wilde, werden ze beloond."

  Als een ploeg het resultaat neerzette dat Bayat wilde, werden ze beloond.

  anonieme voetballer

  Maakte Bayat Anderlecht kampioen?

  Mogi Bayat zou ook een rol gespeeld hebben in de ontknoping van het voetbalkampioenschap in 2014. De RTBF-reportage insinueert dat de makelaar de titel fikste voor Anderlecht.

   

  Bayat zou toen samengewerkt hebben met leden van Racing Genk. De invloedrijke man had veel contacten binnen de twee clubs.

   

  Standard gaf in de play-offs van 2014 een ruime voorsprong uit handen. Voormalig voorzitter Roland Duchâtelet kaart al langer aan dat het spookte in de match Anderlecht - Genk (4-0).