Zizou Bergs (22) krijgt opnieuw wildcard voor European Open in Antwerpen

  Bergs verraste vorig jaar vriend en vijand in Antwerpen, doet hij dat dit jaar nog eens over?

  Zizou Bergs (ATP-186) zal dit jaar opnieuw te zien zijn op de European Open in Antwerpen. De jonge Belg boekte er vorig jaar zijn eerste ATP-zege, groeide dit jaar uit tot de tweede Belg op de ATP-ranking en krijgt nu opnieuw een wildcard van de organisatie in Antwerpen.

  Bergs zorgde vorig jaar voor een tennissprookje in Antwerpen. De jonge Belg, toen nummer 528 van de wereld, kreeg op de valreep een wildcard na het afzeggen van Ruben Bemelmans en mocht zo deelnemen aan het hoofdtoernooi.

   

  Bergs nam dat geschenk in dank aan en verraste vriend en vijand door in de eerste ronde Albert Ramos-Vinolas uit te schakelen, goed voor zijn eerste ATP-zege ooit.

   

  In het jaar dat volgde bevestigde Bergs en steeg hij zowat 350 plaatsen op de ATP-ranking, tot nummer 186. Daarmee is hij na David Goffin (ATP-30) de tweede Belg op de ATP-ranking. De organisatie in Antwerpen geeft hem nu opnieuw een wildcard voor de European Open.

   

  Het toernooi pakt dit jaar uit met een erg sterk deelnemersveld: ex-winnaar Andy Murray zakt af naar de havenstad, net als 7 top 20-spelers. David Goffin zal er niet bij zijn, hij sukkelt al maanden met blessures en een vormdip en zette begin deze maand al een punt achter zijn seizoen.

  Lees ook: