Position switch: van de atletiekpiste naar de bobsleebaan

  Greg Rutherford tijdens het EK atletiek van 2016.

  Greg Rutherford, die in 2012 olympisch goud veroverde in het verspringen, is opgenomen in de selectie van het nationale bobsleeteam. De 34-jarifge Brit mikt op deelname aan de Winterspelen in Peking in februari.

  Greg Rutherford stopte in 2018 met atletiek vanwege aanhoudend blessureleed. Hij veroverde op de Spelen van 2016 brons, werd in 2015 wereldkampioen en was ook twee keer Europees kampioen. Zijn verste sprong was 8,51 meter.

   

  In april van dit jaar begon hij met bobsleetrainingen en hij maakte meteen indruk.  Rutherford zal deze winter deelnemen aan de Wereldbekerwedstrijden, waarin kwalificatie voor Peking op het spel staat. Hij wil de eerste Brit worden die een medaille wint op zowel de Zomer- als Winterspelen.

   

  "Dit is een enorme onderneming: een gepensioneerde atleet die zich richt op een compleet andere sport en zich nu al heeft gekwalificeerd voor het nationale team", laat Rutherford weten op Instagram.