Ga naar de inhoud

Sambi Lokonga ziet concurrent Granit Xhaka uitvallen met zware knieblessure

Xhaka werd zondag bij zijn wissel getroost door Arsenal-coach Arteta.

Arsenal-middenvelder Granit Xhaka heeft een zware knieblessure overgehouden aan de derby tegen Tottenham van afgelopen zondag. De Zwitser zal zeker drie maanden out zijn. De blessure van Xhaka biedt tegelijkertijd wel kansen voor Rode Duivel Albert Sambi Lokonga. 

Arsenal maakte het nieuws over de blessure van Xhaka woensdag bekend. Naar verwachting zal hij tot drie maanden buiten strijd zijn, een operatie is evenwel niet nodig. Een stevige domper voor de Zwitser, die na een goed EK afgelopen zomer opnieuw wat krediet had opgebouwd in Londen.

 

Xhaka werd afgelopen weekend in de Premier League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur geblesseerd gewisseld na een duel met Lucas Moura. Zijn langdurige blessure betekent dat de 29-jarige middenvelder ook de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden met Zwitserland zal missen in oktober en november.

 

De blessure van Xhaka zorgt mogelijk wel voor meer speelkansen voor Albert Sambi Lokonga. De 21-jarige Belg, afgelopen zomer overgekomen van Anderlecht, begon goed aan het seizoen in Londen maar zag de laatste twee wedstrijden centraal op het middenveld Xhaka opnieuw de voorkeur krijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.