Het IOC laat ook op de Winterspelen geen buitenlandse toeschouwers toe

  Bij de Olympische Winterspelen in Peking wordt volgend seizoen alleen publiek uit China verwelkomd. Atleten en begeleiders die niet gevaccineerd zijn, moeten 21 dagen in quarantaine. Dat meldt het IOC.

  De Winterspelen worden van 4 tot en met 22 februari 2022 georganiseerd. Bij de Zomerspelen van afgelopen zomer waren geen (buitenlandse) toeschouwers welkom in Tokio en die lijn wordt ook deels gehanteerd in Peking.

   

  Het Internationaal Olympisch Comité moet een volledig draaiboek nog vrijgeven, maar de coronamaatregelen blijven ook voor de Winterspelen strikt.

   

  Tickets zullen alleen verkocht worden aan inwoners van China die zich aan strenge coronamaatregelen houden. Welke maatregelen dat dan precies zijn, moet nog bepaald worden en zal later meegedeeld worden. Spelen zonder publiek, zoals in Tokio, wil men alleszins vermijden.

   

  Ook de atleten zullen zich aan strenge maatregelen moeten houden. Vanaf 23 januari en tot het einde van de Spelen zullen ze in een bubbel rond de wedstrijdlocaties moeten blijven. 

   

  Binnen de bubbel mogen ze zich alleen verplaatsen voor trainingen en wedstrijden en dat via een eigen olympisch transsportsysteeem. Dagelijks zal er op corona getest worden. Atleten die volledig gevaccineeerd zijn mogen onmiddellijk tot de bubbel toetreden, anderen moeten eerst drie weken in quarantaine.

   

  In Tokio mochten buitenlanders zich twee weken na aankomst nog vrij bewegen, in Peking is er een werkquarantaine gepland voor de volledige duur van het  verblijf. Vertegenwoordigers van de media moeten verblijven in speciaal daarvoor aangeduide hotels, waar strikte coronamaatregelen gelden.

   

  De Chinese organisatoren dringen erop aan dat de delegaties zo klein mogelijk worden gehouden. Men wil zich concentreren op de essentie. Daarom annuleerde het IOC zijn programma voor sponsors opnieuw.