Blitzstart voor Pauwels Sauzen-Bingoal: "Dag komt dichter dat we Mathieu en Wout kloppen"

  Blijft Eli Iserbyt in de winning mood?

  Pauwels Sauzen-Bingoal is, vooral met Eli Iserbyt en Denise Betsema, de grote slokop van het seizoensbegin. Manager Jurgen Mettepenningen wil die lijn doortrekken in de rest van het seizoen. "We gaan een seizoen lang onze rol opeisen", zegt hij bij de ploegvoorstelling.

  Met zeges voor Eli Iserbyt in Lokeren, Beringen en Bredene en voor Denise Betsema in Lokeren en Bredene mag Jurgen Mettepenningen van een geslaagde start spreken van zijn ploeg. "We falen zelden in het begin van het seizoen, maar deze keer was het beter dan ooit."

   

  "We zijn optimaal klaar voor de klassementscrossen (zondag is de eerste, de Superprestigemanche in Gieten). En niet alleen met Iserbyt."

   

  "Uit testen wist ik uiteraard al dat mijn renners in orde waren, maar je weet nooit hoe de concurrentie heeft gewerkt. Nu is het de bedoeling om week na week mee te spelen. We willen een seizoen lang onze rol opeisen."

   

  Mettepenningen kijkt dus uit naar nog meer overwinningen, maar hij beseft ook dat de kwaliteit een rol speelt. Een zege tegen Wout van Aert of Mathieu van der Poel telt minstens dubbel. "Ik kijk hard naar hun komst in het veld uit."

   

  "Ik zeg dan ook opnieuw: "We gaan ze proberen te kloppen." Hoe langer het uitblijft, hoe dichter die dag komt."

  Denise Betsema

  Ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal

  Mannen: Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Toon Vandebosch

  Mannen beloften: Ryan Kamp (Ned), Anton Ferdinande, Lorenzo Masciarelli (Ita), Witse Meeussen, Pieter Pauwels en Lukas Vanderlinden

   

  Vrouwen: Denise Betseman (Ned), Fem van Empel (Ned), Laura Verdonschot en junioren Leonie Bentveld (Ned) en Fleur Moors (vanaf 1 januari)

   

  Management: Jurgen Mettepenningen (manager), Richard Groenendaal (ploegleider mannen), Tom De Kort (ploegleider vrouwen) en Mario De Clercq (technisch coördinator)

   

  Richard Groenendaal is Gianni Meersman, die naar Alpecin trok, komen vervangen in het tussenseizoen. "Hij is op en top een vakman", zegt Mettepenningen. "Hoe hij zijn kennis overbrengt op onze renners en hoe hij de concurrentie kan inschatten, is zeker een grote meerwaarde voor onze ploeg. Ik ben heel erg tevreden over zijn komst."

  Jurgen Mettepenningen