Philippe Clement gelooft in nieuwe stunt: "Leipzig is heel ander team dan PSG"

  Philippe Clement wil dat Club met lef speelt in Leipzig.

  Na de 1-1 tegen PSG wil Club Brugge ook in Leipzig de pannen van het dak spelen in de Champions League. "Hier een punt halen zou al een stunt zijn, winnen zou natuurlijk een nog grotere stunt zijn", zegt Club-trainer Philippe Clement.

  In de "groep des doods" staat Club Brugge morgen in Duitsland oog in oog met RB Leipzig, vorig seizoen vicekampioen in de Bundesliga.

   

  Leizpig was de voorbije weken matig aan het seizoen in Duitsland begonnen, maar afgelopen weekend draaide het Hertha door de gehaktmolen met 6-0.

   

  "Het is niet zo dat Leipzig plots goed is beginnen te spelen", zegt Philippe Clement op zijn persbabbel. "Enkele weken geleden tegen Bayern München (1-4- nederlaag) speelden ze ook al top. Alleen ontbrak de efficiëntie af en toe."

   

   "We moeten afwachten in welk systeem Leipzig morgen speelt. Wordt het een driemansdefensie zoals tegen Hertha of spelen ze weer met 4 man achterin?"

  We zullen proberen te spelen met overtuiging en lef. 

  Club-coach Philippe Clement

  Clement wil niet dat Club zich helemaal aanpast aan Leipzig. "We zullen ons eigen spel spelen, zoals we dat altijd doen."

   

  "We zullen proberen te spelen met overtuiging en lef. We moeten onder hun pressing kunnen uitvoetballen. Het geloof is aanwezig."

  Leipzig scoorde afgelopen weekend 6 keer tegen Hertha.

  Clement: "We willen onze voet zetten naast Leipzig"

  Clement wil na de topprestatie tegen PSG ook stunten tegen Leipzig. 

   

  "Ik heb met Club al verschillende Europese stunts meegemaakt. Tegen PSG was zo'n stunt. Als je zoiets een keer of drie kan doen, dan ga je naar een ander niveau, als ploeg en als club."

   

  "We willen onze voet naast een sterke ploeg als Leipzig zetten. Hier een punt halen zou al een stunt zijn, winnen zou natuurlijk een nog grotere stunt zijn. Maar we mogen nu nog niet focussen op het resultaat."

   

  "Iedereen moet in eerst en vooral zijn niveau halen en sommige jongens moeten nog boven hun niveau uitstijgen.   

  In de Champions League kan je snel stappen zetten. Tegen PSG hebben we dat al gedaan.

  Club-coach Philippe Clement

  "Het klopt dat Leipzig wel een heel andere ploeg is dan PSG", zegt  Clement. "Ze hebben geen grote sterren, of althans nog niet."

   

  "In sommige jongens, zoals Christopher Nkunku, zie ik wel toekomstige sterren. Hij kan zeker bij een nog grotere ploeg terechtkomen."

   

  "Maar zo zijn er bij ons ook spelers, die ooit nog op een hoger niveau kunnen spelen."

   

  "We hebben nog altijd een jonge ploeg. Dit is voor veel jongens de ideale leerschool."

   

  "In de Champions League kan je snel stappen zetten. Tegen PSG hebben we dat al gedaan. Eigenlijk hadden we die match dan ook moeten winnen. Maar zo doe je ervaring op."

  Vanaken en Clement op het perspraatje voor de match tegen Leipzig: "Willen onze voet naast Leipzig zetten"

  Lees ook: