Een unieke inkijk in WK-dag van bondscoach Vanthourenhout: "Jongens huilden in bus"

  De hoogdag draaide uit op een teleurstelling. Ook Sven Vanthourenhout had zich het WK wielrennen helemaal anders voorgesteld. Journalist Sammy Neyrinck kreeg een unieke inkijk in de dag van bondscoach, met een knappe sfeerreportage als resultaat. "Zelfs jongens die eigenlijk konden vieren door de winst van Alaphilippe waren enorm teleurgesteld."

  En zeggen dat zondag zo mooi begonnen was. Ook Sven Vanhourenhout mijmerde vooraf: "Vandaag worden we misschien wereldkampioen. Dat is niet vanzelfsprekend, alles zal gigantisch moeten meezitten. Maar dit is sowieso de mooiste dag uit mijn carrière. Ik mag bondscoach zijn van een geweldige ploeg tijdens een WK in eigen land."

   

  Vanthourenhout onthult in de reportage ook zijn laatste woorden aan het Belgische collectief. "Kijk jongens, dit is een dag waarop 500.000 mensen langs de kant zullen staan. Iedereen in een blauw shirtje zal in de kijker rijden. Veel mensen hebben hier lang naar uitgekeken. Jullie kunnen het nu waarmaken. Over 20 jaar kijken we terug op wat er zich hier heeft afgespeeld."

  Zelfs jongens die eigenlijk konden vieren door de zege van Alaphilippe waren enorm teleurgesteld.

  Achteraf zag Sammy Neyrinck hoe de teleurstelling enorm was. "Ook op de bus", vertelt Vanthourenhout. "Er zijn daar tranen gelaten. Het deed mij veel op dat moment. Het toont wel de waarde van onze ploeg aan."

   

  "Zelfs jongens die eigenlijk konden vieren door de zege van Alaphilippe waren enorm teleurgesteld. In de bus probeerde iedereen elkaar weer sterk te maken. Een dikke knuffel en weer verder gaan."