Tom Steels: "Parijs-Roubaix in de regen is een levensgevaarlijke wedstrijd"

  Zien we komend weekend een moddergevecht in Parijs-Roubaix?

  Parijs-Roubaix is dit weekend een van de laatste grote afspraken op de wielerkalender. "Door de regen zal het een editie worden die we ons nog lang zullen herinneren", zegt Tom Steels, ploegleider bij Deceuninck-Quick Step.

  "Na 3 à 4 stroken zal een klein peloton overblijven"

  We hebben er 2,5 jaar moeten op wachten, maar dit weekend is het zover. Dan kunnen we eindelijk weer genieten van spektakel op de stenen van Parijs-Roubaix.

  "De kasseien zullen er zondag anders bij liggen dan in het voorjaar. Er wordt regen voorspeld, het zal dus een heel speciale editie worden", zegt Tom Steels in De Tribune.


  "Ik heb zelf 2 keer Parijs-Roubaix gereden in de regen. Voor de wedstrijd hingen er al pleisters op mijn ellebogen en heupen, omdat je 50 procent kans hebt om te vallen. Een Parijs-Roubaix in de regen is levensgevaarlijk."

  "Er zou ook veel wind staan zondag. Na 3 à 4 stroken zal er maar een heel klein peloton overschieten."

  "Het zal dus zeker een ongelooflijk hectische en gevaarlijke wedstrijd worden. Door de regen zal het ook een editie worden die we ons nog heel lang zullen herinneren."

  De renners hebben heel wat meegemaakt zondag. Ze zullen de komende dagen nog met 1 been in het WK zitten.

  Tom Steels

  "Wat ik wel hoor van de renners is dat het niet zo eenvoudig is om na dit WK de klik te maken naar Parijs-Roubaix", zegt Steels.

   

  "De renners hebben heel wat meegemaakt zondag. Ze zullen de komende dagen nog met 1 been in het WK zitten. Door de verkenningen zullen de renners dan wel hun focus op Roubaix kunnen zetten."

  "Niet meer druk op Lampaert door tv-programma"

  Met welk leger aan speerpunten trekt Deceuninck-Quick Step zondag naar De Hel? "Lampaert, Ballerini, Asgreen, Stybar...", somt Steels op.

   

  Ligt er veel druk op de schouders van Lampaert? "Het is niet omdat er een programma (een rubriek in Iedereen Beroemd) gemaakt wordt over een renner dat hij daardoor bij ons een andere plaats zal krijgen."


  "Uiteraard is Yves in ons team een van de kopmannen voor die wedstrijd. Parijs-Roubaix is een wedstrijd die hem ongelooflijk goed ligt."

   

  "Maar in ons team zit je ook met iemand zoals Sénéchal. Ons sterk collectief is altijd al onze sterkte geweest. Dat zal zondag ook het geval zijn."

   

  "Yves zal een van de sterke mannen zijn van onze ploeg die absoluut bij de les zal zijn en mee zal gaan op de goede momenten."

   

  "Maar ik denk niet dat de druk groter zal zijn bij Yves omdat er een programma over hem gemaakt wordt. De druk wordt bij ons gelukkig altijd verdeeld over meerdere renners."

  Voor Sénéchal is Parijs-Roubaix de koers van zijn dromen. Hij geeft een naam aan elke kassei.

  Tom Steels

  "Mocht Florian Sénéchal een bed met kasseien kunnen maken en erop kunnen slapen, dan zou hij dat doen."

   

  "Hij is afkomstig uit die streek en geeft een naam aan elke kassei die er ligt. Voor Sénéchal is dat de wedstrijd uit zijn dromen."

  Berteele: "Afscheid van D'hoore, Kopecky met extra motivatie"

  Zaterdag krijgen de rensters voor het eerst de stenen van Parijs-Roubaix voorgeschoteld. De laatste wedstrijd van Jolien D'hoore. Carl Berteele blikt in De Tribune vooruit op die 1e editie.

   

  "Ik heb zaterdag het geluk gehad om met Anna van der Breggen te spreken, ook zo'n groot figuur dat afscheid neemt. Jolien D'hoore mag er naast gaan staan. In België moeten we zeker aandacht besteden aan haar afscheid."

  Uitkijken is het ook naar Lotte Kopecky. "Zij is zaterdag een kandidaat-winnares. Kopecky was wat gebeten na de tegenvallers op de Spelen en heeft dat niet kunnen rechtzetten op het WK."

   

  "Parijs-Roubaix is haar grote droom, maar ze is natuurlijk nog jong. Ze zal nog vaak de kans krijgen om die wedstrijd te rijden."

   

  "Ze zal misschien wel extra gemotiveerd zijn om zaterdag nog eens te tonen dat het toch een goed jaar is geweest voor haar."

  Download de podcast van De Tribune