Evenepoel maakte indruk: "Hij had een dag waarop hij wereldkampioen kon worden"

  De twijfels waren nergens voor nodig. Remco Evenepoel reed een geweldige koers in dienst van de Belgische ploeg. Zó sterk zelfs dat de vraag gesteld moest worden of hij niet beter als schaduwkopman werd uitgespeeld.

  Op Twitter, aan de tafel met analisten en bij zijn collega's: overal was er lof voor de prestatie van Remco Evenepoel. De Belg reed bijna constant in de frontlinie tijdens het WK in Leuven.

   

  "Hadden de Belgen achter Evenepoel moeten rijden op 60 km van de streep?", vroeg Eddy Planckaert zich luidop af.


  "Die vraag begrijp ik, maar het is heel erg moeilijk om zo'n wedstrijd te rijden zonder oortjes", pareerde ploegmaat Tim Declercq. "Ik dacht bijvoorbeeld dat het groepje waarmee Remco vertrok met 6 was. Plots hoorde ik dat er 12 man weg was."

  Remco koerst nog op instinct, hij zal de komende jaren wel leren om iets meer op reserve te rijden.

  Tim Declercq

  Maar ook Declercq zag dat Evenepoel een uitzonderlijke dag kende. "Remco reed ook een superkoers. Hij had een dag waarop hij wereldkampioen kon worden."

   

  "In de kopgroep maande ik hem aan om kalmer aan te doen", lachte 'El Tractor'. "Remco koerst nog op instinct, hij zal de komende jaren wel leren om iets meer op reserve te rijden. Elke keer dat hij naar de kop reed, deed hij iedereen pijn."


  Toch heeft Declercq enkel lof voor zijn ploegmaat. "Hij verdient een pluim, want gaf zich volledig voor de ploeg. Remco heeft de kritiek voor de koers op een goede manier gepareerd."