Van der Poel wordt 8e: "Blij dat ik erbij was, het was een unieke ervaring"

  Mathieu van der Poel eindigde als 8e in Leuven.

  Het gebeurt niet vaak, maar op het WK zit Mathieu van der Poel in het kamp van de verliezers. "Ik had vandaag niet bepaald veel overschot", was de Nederlander eerlijk.

  Van der Poel (8e): "Blij dat ik erbij was"

  Mathieu van der Poel had geen superdag. De Nederlander kon zich niet mengen in de strijd om het goud, al legde hij wel nog beslag op een mooie top 10-notering.

   

  "Het was continu afzien, zeker in het eerste deel van de koers. Ik had vandaag niet bepaald veel overschot, om het zo te zeggen", zegt Van der Poel.

   

  "Ik hoopte dat we met een groepje naar de finish zouden rijden en daar voor het goud zouden sprinten, maar dat gebeurde niet."

   

  "Dylan van Baarle kwam me dan vragen wat hij moest doen toen Alaphilippe weg was. Ik heb hem gezegd dat hij vooral zelf moest meespringen als hij zich nog goed voelde."

   

  "Toen kwam ik in een situatie waarin Dylan voorin reed en ik een beetje moest controleren. Ik ben 8e geëindigd, dat was sowieso het hoogst haalbare voor mij vandaag. Ook al was mijn rug vrij okay."

   

  "Het is jammer dat ik geen super voorbereiding had op dit WK, maar ik ben blij dat ik erbij was, want het was echt een unieke ervaring met dit publiek. Het was ongelofelijk."

   

  Van der Poel feliciteerde kampioen Julian Alaphilippe: "Julian was de sterkste vandaag. Hij is de verdiende winnaar."

  Stybar (7e): "Content dat ik meekon met de top"

  Zdenek Stybar eindigde voor Tsjechië net voor Mathieu van der Poel op positie 7. Knap gedaan.

   

  "Ik ben content dat ik kon meegaan met de sterkste renners van de wereld, want het was een super-lastige koers", zegt Stybar.

   

  "Het was een onvoorspelbare koers waarin Julian Alaphilippe het juiste moment koos. Niemand kon hem volgen. Het was ook niet aan mij om dat gat dicht te rijden."

   

  "Misschien zat er voor mij nog iets meer in, want ik had dichter kunnen eindigen. Dat geeft me wel vertrouwen na een jaar met veel gezondheidsproblemen."

   

  Met Julian Alaphilippe is het opnieuw prijs voor Deceuninck-Quick Step, waar ook Stybar nog altijd deel van uitmaakt. Stybar: "Wie Julian Alaphilippe voor mij is? Vooral een heel goeie vriend (lacht)."

  Lees ook: