Oekraïner Oesyk stoot Joshua van zijn troon bij de zwaargewichten

  Oleksandr Oesyk domineerde de titelkamp tegen Anthony Joshua.

  Oleksandr Oesyk is de nieuwe wereldkampioen bij de zwaargewichten na een overwinning op punten tegen titelverdediger Anthony Joshua. Oesyk treedt zo in de voetsporen van zijn legendarische landgenoot Vladimir Klitsjko.

  Oekraïner Oesyk klopt Joshua en verovert wereldtitel bij de zwaargewichten

  Oleksandr Oesyk domineerde de voorbije jaren de cruisergewichten, maar besliste nog niet eens zo lang geleden om een klasse hoger te gaan vechten bij de zwaargewichten. In nog maar zijn 3e kamp mocht hij al om de wereldtitel vechten tegen de Brit Anthony Joshua.

   

  In het bomvolle stadion van Tottenham werd Joshua luid aangemoedigd door de vele boksfans, maar hun enthousiasme taande naarmate de match vorderde. Ze zagen immers dat hun favoriet duidelijk onderlag tegen Oesyk.

   

  Uiteindelijk hield Joshua het toch de volle 12 ronden vol, maar na het laatste belsignaal wist hij al hoe laat het was.  De 3 scheidsrechters gaven unaniem de overwinning aan Oesyk.

   

  Oesyk vierde zijn titel uitbundig, niet alleen wapperend met de Oekraïense vlag, maar ook met een acrobatische dans. Joshua dacht na de match maar aan één ding: een herkansing. Bokspromotor Eddie Hearn kondigde al aan dat die er wellicht in februari of maart zal komen.