Clijsters voor WTA-Chicago: "Zolang het leuk is, blijf ik ervoor gaan"

  Kim Clijsters beantwoordde de vragen van de pers met een stralende lach.

  Na meer dan een jaar speelt Kim Clijsters komende week een tennispartij. In Chicago staat ze in ronde 1 tegen Hsieh Su-Wei uit Taiwan. Clijsters sprak zondagavond met de media, maar liet over haar vorm niet in haar kaarten kijken.

  Kim Clijsters maakt maandagavond rentree op toernooi van Chicago

  In een zoom-meeting met de internationale pers blikte Clijsters alvast goedgemutst vooruit naar haar terugkeer in het WTA-circuit. 

   

  "Het is mijn eerste keer in Chicago. Ik ben hier donderdag aangekomen en kijk er enorm naar uit om opnieuw met de competitie te kunnen aanknopen", zei Clijsters.

   

  "Ik ben vorig jaar met mijn gezin aangekomen in de Verenigde Staten. Dat was even aanpassen. Maar de routine is er snel gekomen en zo kunnen we nu echt genieten van ons verblijf in de States."

   

  Wat we in Chicago van de voormalige nummer 1 van de wereld, intussen mama van 3 kinderen en 38 jaar, mogen verwachten, is koffiedik kijken. 

   

  "Ik ben al een tijdje aan het trainen. Soms 's ochtends vroeg al om 5 uur, voor de kinderen opstaan om naar school te gaan."

   

  "Mijn grootste uitdaging is om het gezinsleven te combineren met tennis. Sommigen willen voor hun 40e een marathon lopen, voor mij is dit de uitdaging: de juiste balans vinden tussen tennis en gezin. Makkelijk is dat niet, maar wel uitdagend."

   

  "Ik heb de inspanningen gaandeweg kunnen opbouwen en nu wil ik de volgende stap zetten: matchen spelen en matchritme opdoen. De vraag is dan of ik nog het tennis kan spelen dat ik graag wil spelen."

   

  "Ik moet dus vooral wennen aan matchen spelen en de spanning die daarrond hangt. Op zich is het resultaat niet altijd het leukste. Waar ik het meeste van geniet is om ergens naartoe te werken."

  Ik heb de inspanningen gaandeweg kunnen opbouwen en nu wil ik de volgende stap zetten: matchen spelen en matchritme opdoen. 

  Kim Clijsters

  "Bepaalde details moeten zeker nog beter"

  Kim Clijsters verloor vorig jaar in de eerste ronde van de US Open van de Russin Aleksandrova. Sindsdien kwam ze niet meer in actie in het circuit. Heeft ze nooit getwijfeld?

   

  "Goh. Er zijn zeker momenten geweest waarop ik niet wist of het wel de moeite waard was om bijvoorbeeld tijdens de corona-pandemie een of twee maanden naar Europa af te zakken zonder mijn man en kinderen. Dat heb ik dus niet gedaan", antwoordt ze.

   

  "Ik heb vrij snel de switch gemaakt en heb gezegd: okay, dan wacht ik gewoon nog een paar maanden langer. Ik ben thuis goed blijven trainen en heb dat positief gedraaid. Ik ben beginnen te werken aan facetten waar ik nog aan moest werken."

   

  "Ik heb met enkele meisjes van het circuit getraind. Ik heb het gevoel dat ik goed sta te tennissen, maar bepaalde details moeten zeker beter en dat moet ik verbeteren tijdens wedstrijden."


  "Mentaal en fysiek moet ik die extra stappen zetten, zodat ik vooruitgang kan maken. Ik zou tevreden zijn als ik zie dat bepaalde dingen waar ik aan gewerkt heb op hun plaats vallen. Een wedstrijd winnen zou leuk zijn, maar het begint met kleine stapjes." 

   

  Na Chicago volgt mogelijk Indian Wells (dat dit jaar plaatsvindt in oktober).

   

  Clijsters: "Sowieso speel ik op het einde van het jaar de World Team Tennis. Dan kan ik twee weken veel competitie spelen: enkel, dubbel en dubbel gemengd. Want zolang het leuk is, blijf ik ervoor gaan."

  Een wedstrijd winnen zou leuk zijn, maar het begint met kleine stapjes.

  Kim Clijsters

  Clijsters: "Heb genoeg getraind, nu wil ik matchen spelen"