Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen kan niet stoppen met winnen: nu ook in Parijs-Chauny

Weer prijs: Japser Philipsen schiet voor de vierde keer op een rij raak.

Jasper Philipsen heeft zondag in een massasprint de 71e editie van Parijs-Chauny gewonnen. De sprinter van Alpecin-Fenix was de snelste in een massasprint. Voor Philipsen is het zijn vierde zege in iets meer dan 1 week. 

Een vlucht van eerst vijf en later zeven renners reed het grootste deel van de 205 kilometer lange wedstrijd over golvende wegen aan de leiding. Daarbij zat één Belg: Gianni Marchand. 


Door het achtervolgende werk van onder meer Alpecin-Fenix werd die vroege ontsnapping gegrepen in de finale van de wedstrijd. Alles werd in gereedheid gebracht voor een massasprint en dat was een kolfje naar de hand van Philipsen.


Hij was duidelijk sneller dan Andrea Pasqualon en Alberto Daniese. Het is al de vierde zege op rij voor Philipsen in een periode van anderhalve week, na eerder ook al het Kampioenschap van Vlaanderen, Eschborn-Frankfurt en de Grand Prix de Denain. 


Voor Philipsen is 2021 een heel succesverhaal aan het worden. Met ook nog de Scheldeprijs, twee ritten in de Ronde van Turkije en twee in de Vuelta zit hij dit seizoen aan negen overwinningen, naast tal van ereplaatsen in de Tour de France.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag
1. Jasper Philipsen 205 km in 4u30'38"
2. Andrea Pasqualon (Ita) z.t.
3. Alberto Daniese (Ita)  
4. Nacer Bouhanni (Fra)  
5. Arvid de Kleijn (Ned)  
6. Jason Tesson (Fra)  
7. Alan Banaszek (Pol)  
8. Lawrence Naesen  
9. Cyril Barthe (Fra)  
10. Gil D'Heygere