Waanzin op de Wijnpers: "Woutje! Woutje! Woutje!" - Luister en geniet

  Op meer dan 200 kilometer van de finish bedwongen de renners een eerste keer de Wijnpers. Toen was het al over de koppen lopen, en de ambiance werd er met de minuut groter. "Wat een fantastisch beeld!", krijgt ook Michel Wuyts kippenvel.

  Luister en geniet

  De WK's in de jeugdcategorieën en bij de vrouwen leerden ons dat de beslissing wel eens op de Wijnpers in Leuven zou kunnen vallen. Dat willen de wielerfans niet missen en dus zijn ze al vroeg massaal uit hun kot gekomen om de renners aan te moedigen.

   

  "Dit is Vlaanderen, dit is passie", zegt Michel Wuyts, terwijl hij ziet hoe de supporters rijen dik over de hele Wijnpers staan gedrapeerd. "Alles komt hier samen bij mensen die de koers in hun hart dragen. Wat een fantastisch beeld."

   

  Bij de organisatie zien ze het graag gebeuren, al is er ook nu al het verzoek om niet meer naar de Wijnpers te trekken. Er stond al snel zoveel volk, dat het onmogelijk is om er nog comfortabel of veilig de wedstrijd te kunnen volgen.

  De traditionele kopgroep mocht als eerste over de Wijnpers

  Mooie beelden uit Leuven

  Lees ook: