Charly Musonda staat voor het eerst in 2 jaar weer op het veld: "Ongelooflijk gevoel"

  Charly Musonda: "De dokter gaf me maar 20% kans om ooit nog te kunnen spelen."

  Hoe zou het nog met Charly Musonda zijn? 24 jaar is het voormalige wonderkind inmiddels en na 2 jaar blessureleed ziet hij stilaan weer licht aan het einde van de tunnel. Gisteren speelde hij een uurtje met de beloften van Chelsea.

  Charly Musonda werd jarenlang de hemel ingeschreven als een van de grootste talenten van België, maar - vooral door blessures - kon hij die hoge verwachtingen nooit inlossen.

   

  Chelsea leende hem de voorbije jaren uit aan Betis, Celtic en Vitesse. Bij die laatste club liep hij een zware knieblessure op. Zo zwaar zelfs dat zijn carrière voorbij leek. Alleen was dat buiten Musonda gerekend.

   

  "De dokter gaf me slechts 20% kans om ooit weer voetballer te worden, maar hij geloofde wel dat het kon en is er samen met mij vol voor gegaan."

   

  "Dankzij hem en de kinesisten van Chelsea stond ik vandaag na meer dan twee jaar weer op het veld."

   

  Musonda speelde met de beloften iets meer dan een uur tegen Liverpool, en won met 4-3. "Ik was nerveus, maar het was een ongelooflijk gevoel om weer te kunnen spelen."

   

  "Het was een lange revalidatie, zowel lichamelijk als mentaal uitputtend. En dit is nog maar het begin van deze comeback. Ik zal nog een jaar hard moeten werken om er weer helemaal te staan."

  Dit is nog maar het begin van deze comeback. Ik zal nog een jaar hard moeten werken om er weer helemaal te staan.

  Charly Musonda