IJzersterke Evenepoel krijgt het aan de stok met Colbrelli na geweldige koers

  Een hoofdrol voor Remco Evenepoel op dit WK. De Belg trok al op 180 kilometer van de streep in de aanval en was in de slotfase nog steeds cruciaal in de kopgroep. Daarin kreeg hij het even aan de stok met Colbrelli. Bekijk hieronder het moment.

  Colbrelli en Evenepoel kwamen bijna in botsing toen de twee streden om een plekje voorin de kopgroep. De Italiaan liet zijn ongenoegen blijken, waarop Evenepoel hem tot kalmte aanmaande. De twee hebben een voorgeschiedenis: remember het EK in Trento.

   

  Evenepoel reed overigens bijna de hele wedstrijd in de kijker. Daarin vervulde hij zijn rol als meesterhelper voor Van Aert perfect.

  Evenepoel trok met nog 180 kilometer voor de boeg mee in de aanval met Cort en Cosnefroy.

   

  Het zorgde ervoor dat de Italianen meteen in het defensief moesten - en Trentin opofferden. Ook Declercq, later net als Asgreen en Roglic mee aangesloten in de aanval, moest op de tanden bijten.

   

  Al mocht het er voor zijn ploegmaat Evenepoel gerust nog wat heviger aan toegaan. Die vloekte op zijn medevluchters toen die de voet even van het gaspedaal haalden. Na 40 kilometer jagen, haalden de Italianen de aanvallers uiteindelijk terug.

   

  Ook nadien was Evenepoel constant in de voortroepen terug te vinden. Pas op 27 kilometer van de meet moest de Belg afhaken.

   

  "Hij heeft zijn rol vervuld", loofde Michel Wuyts. "Volledig in dienst van het Belgische team gewerkt. "En ooit gaan we hetzelfde doen voor hem op een ander parcours", vulde De Cauwer aan.

   

  Chapeau, Remco!

  Op 27 kilometer van de meet moet Remco de kopgroep laten gaan

  Cosnefroy, Evenepoel en Magnus Cort gooien op 180 kilometer van de meet de knuppel in het hoenderhok

  Evenepoel schudt aan de boom op de Smeysberg

  Evenepoel maant zijn medevluchters aan om mee te draaien

  Lees ook: