Beerschot-coach: "Passie en mentaliteit niet verwarren met fouten maken"

  Javier Torrente

  Javier Torrente heeft niet voor een onmiddellijke impact kunnen zorgen bij Beerschot. Hij zag 2 rode kaarten bij zijn ploeg in de 0-3 tegen Eupen. "Het wordt moeilijk, ook omdat de ex-coach zich heel negatief heeft uitgelaten."

  Het werd een dramatisch debuut voor Javier Torrente, de nieuwe trainer van Beerschot. Twee rode kaarten verpestten de wedstrijd van zijn ploeg. "We moeten opletten dat we passie en mentaliteit niet gaan verwarren met fouten maken."

   

  "Het was een vreemde match, met na 5 minuten al die rode kaart. We kregen meteen die tegengoal en dan kwam er ook nog eens een tweede rode kaart. Dan maak je het jezelf ongelofelijk moeilijk tegen een ploeg als Eupen.” 

   

  Ondanks het dramatische verloop van de wedstrijd bleven de thuissupporters voluit achter hun ploeg staan. “Het publiek was echt ongelofelijk, ze hebben de ploeg gesteund tot de laatste minuut. Toen het publiek zich achter de ploeg zette, zag je dat de jongens er nog voor wilden gaan. Zelfs met 9.” 

   

  “We moeten dit in de toekomst vermijden, we kunnen onmogelijk wedstrijden met 9 of 10 spelen. We gaan hier uit raken door het hoofd koel te houden en door met ons hart te spelen. De ploeg zit nu een complexe situatie. We gaan moeten werken aan het fysieke, tactische en vooral het mentale.”

  Het zal heel moeilijk worden, ook omdat de ex-trainer zich heel negatief heeft uitgelaten over deze ploeg.

  Javier Torrente

  Torrente beseft dat hem een zware taak wacht. "Het zal heel moeilijk worden, ook omdat de ex-trainer zich heel negatief heeft uitgelaten over deze ploeg. Deze ploeg heeft veel richtlijnen nodig om competitief te kunnen zijn."


  "Het fysieke en tactische aspect is altijd de verantwoordelijkheid van de staf. We gaan van de volgende interlandbreak gebruikmaken om de batterijen op te laden."

  Lees ook: