Sven Vanthourenhout wil geen details geven over "Plan A" van België

  Sven Vanthourenhout heeft veel vertrouwen in kopman Wout van Aert.

  Eén dag voor de wegrit op het WK heeft bondscoach Sven Vanthourenhout niet in zijn kaarten laten kijken. "We gaan ervan uit dat we een goed plan hebben en dat is proberen de koers te winnen met Wout van Aert."

  Maarten Vangramberen plukte Sven Vanthourenhout quasi uit de tactische bespreking met zijn renners. De eerste vraag was logisch: wat is het wedstrijdplan van de Belgen? "We gaan ervan uit dat we een goed plan hebben en het is de bedoeling om te proberen de koers te winnen", zei de bondscoach.

   

  Veel meer wou Vanthourenhout niet kwijt. "We gaan daar niet te veel over in detail gaan. We gaan ervan uit dat de concurrentie meekijkt, maar we hebben het niet weggestoken dat we proberen om met Wout wereldkampioen te worden."

   

  Maar is er ook een plan B? "We hebben het vooral over plan A gehad en daarnaast hebben we vooral scenario’s besproken van wat er kan mislopen of gebeuren onderweg. Maar we gaan uit van onze eigen sterkte en dat is proberen de koers te winnen met Van Aert."

  Wout heeft zich niet weggestoken. Als je de Tour of Britain hebt gezien, dan weet je genoeg. 

  Sven Vanthourenhout

  Is dit de sterkste Wout van Aert? "Voor mij persoonlijk wel en dat kun je in veel dingen zien. Je voelt dat hij ontspannen is en klaar is. De kunst was om de laatste dagen en weken gezond te blijven en dat is gebeurd."

   

  "Hij heeft zich niet weggestoken. Als je de Tour of Britain hebt gezien, dan weet je genoeg. Waar het WK ook gereden werd, met Van Aert in deze vorm was hij altijd een van de topfavorieten en zou er gekeken worden naar België."

   

  Hebben de wegritten van vrijdag en zaterdag iets opgeleverd? "Puur tactisch is het anders, omdat we over 270 kilometer spreken. De kunst zal zijn om 7 uur lang de aandacht erbij te houden en gefocust te blijven. De nervositeit en de belangrijke factor die de fans zullen zijn, dat hebben we onthouden."

  Bekijk het interview met bondscoach Sven Vanthourenhout

  Lees ook: