Vanhove: "Zoals Yves zou zeggen: ik moest skarten om mee te kunnen"

  Marith Vanhove werd met een 7e plaats de beste Belgische bij de vrouwen junioren. "Op het einde voelde ik dat er niet veel mee op zat." Voor Fien Masure werd het WK een ontgoocheling na een vroege val. "Het was klote, ik had er totaal iets anders van verwacht."

  Marith Vanhove heeft met volle teugen genoten van het WK in eigen land. "Ik was verrast dat zoveel mensen mijn naam kenden", zegt ze met een twinkeling in haar ogen.

   

  "Ik ben niet de beste klimmer, maar ik wist dat dit explosieve mij wel moest liggen. Op de laatste Wijnpers wist ik dat ik vooraan moest zitten."

   

  "Zoals Yves (Lampaert) het zou zeggen: ik moest skarten om nog mee te kunnen. Dat lukte uiteindelijk, maar ik voelde al dat er niet veel meer op zat voor de sprint. Maar ik denk dat ik tevreden mag zijn met een top 8."

   

  Vanhove hoopt in de voetsporen te kunnen treden van Jolien D'hoore en Lotte Kopecky, die ook de weg met de piste combineren. "Die piste helpt je voor je stuurvaardigheid. Dat kwam in dit chaotische begin goed van pas."

  Masure na vroege val: "Toch nog kunnen uitrijden"

  De Belgische pechvogel van de dag heette Fien Masure. Na 5 kilometer ging ze al tegen de grond, niet eens door haar eigen fout. "Ik ben recht op mijn rug gevallen, dat was niet plezant."

   

  "Twee weken geleden was ik ook al eens op mijn rug gevallen. Ik had nog lang getwijfeld om hier deel te nemen, maar wou toch meedoen."

   

  "Na die val was mijn koers natuurlijk over, maar ik heb toch nog kunnen uitrijden, ook al moest ik op mijn tanden bijten."

   

  "Het was geen gemakkelijke tocht. Ik had totaal iets anders van dit WK verwacht. Klote!"

  Reactie Jade Linthoudt (27e) en Julie Hendrickx (35e)

  Lees ook: