Noodweer in Sotsji, maar kwalificaties Formule 1 kunnen doorgaan

  Het zijn niet altijd Verstappen en Hamilton die gedonder veroorzaken.

  Door hevige regenbuien is de laatste oefensessie op het circuit van Sotsji geannuleerd. Ook de kwalificaties leken in gevaar te komen, maar het klaarde net op tijd op boven Rusland.

  Vannacht gingen de hemelsluizen open in Rusland. Na hevige regenbuien stond het circuit in Sotsji onder water. Uit veiligheidsoverwegingen werd de laatste oefensessie alvast geannuleerd.

   

  "Volgens de laatste weersvoorspellingen zal het blijven regenen tot 13.30u-14u (12.30u-13u Belgische tijd)", legde racedirecteur Michael Masi  uit. "In de namiddag zou het moeten beteren." 

   

  En de voorspellingen klopten. "Ondanks het feit dat de weersomstandigheden nog niet ideaal zijn, kunnen de kwalificaties zoals gepland plaatsvinden", aldus de Internationale Automobielfederatie (FIA) in een persbericht. 

   

  "Het slechte weer beïnvloedt momenteel wel nog steeds de luchthaven en het wegennet in de regio. De kwalificaties voor de Formule 1 zullen de eerste race van de dag zijn. Op dat moment zal de medische helikopter opnieuw operationeel zijn." 

   

  De regen was eerder dit seizoen spelbreker bij de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps.