Lotte Kopecky (16e): "Genekt door slechte positionering voor de Wijnpers"

  Lotte Kopecky rolde vandaag als 16e binnen.

  De druiven van de laatste Wijnpers smaakten zuur voor Lotte Kopecky. Onze kopvrouw knokte koppig mee in de kopgroep van het WK, maar een ultieme medaille-sprint had ze niet meer in de benen. "Mijn plaatsing op de laatste hellingen hebben me genekt", legt Kopecky zelf uit.

  Onze landgenote Lotte Kopecky overleefde het wereldkampioenschap in het elitegroepje, maar had in de laatste rechte lijn geen eindschot meer om een WK-medaille in de wacht te slepen. Vooral de opeenstapeling van de Leuvense hellingen draineerden haar tank.

   

  "Ik had het moeilijk om me goed te positioneren voor de Wijnpers", legt Kopecky uit. "Ik vatte de klim in de laatste regionen van het pak aan. Als je over de top wegdraait op een 15e positie, rijd je je benen al kapot om je wagonnetje gewoon weer aan te haken."

   

  "Op 2,5 kilometer van het einde wist ik dus al hoe laat het was. Het ging verschroeiend hard, ik zat te ver en slaagde er niet meer in om op te schuiven naar de gevarenzone."

  D'hoore: "Het parcours sloopt je lichaam"

  Jolien D'hoore vervulde haar taak als luxeknecht vandaag met verve. Zo reed ze naast Kopecky de finale in én bracht ze haar kopvrouw ook nog knap terug uit de achtergrond.

   

  "Ik had een redelijk goed gevoel vandaag", vertelt D'hoore. "Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk werk op te knappen voor Lotte (Kopecky). Dat ik dat gat op 20 kilometer van het einde nog dicht kon rijden, was belangrijk."

  Het is een aankomst voor krachtige sprinters, niet voor de rasechte snelle vrouwen en mannen

  JolienD'hoore

  "Het was een mooie symbiose tussen afzien en genieten vandaag. Soms reed ik rond met kippenvel en een glimlach op mijn gezicht. Andere momenten was ik aan het sterven tussen mijn kader."


  "Het parcours sloopt je lichaam gewoon tot op de grond. Je denkt dat je nog niet gewoekerd hebt met je krachten, maar dat verandert snel bij aankomst in Leuven. Vooral die Wijnpers is een rotding. Je voelt elke hellende meter."


  "Ook de laatste rechte lijn is geen normale strook. De aanloop naar de streep is meer dan vals plat ... Het is een aankomst voor krachtige sprinters, niet voor de rasechte snelle vrouwen en mannen."

  Lees ook: