Jolien D'hoore na laatste WK: "Hele emotionele dag achter de rug"

  Jolien D'hoore kon tevreden terugblikken op haar laatste WK.

  Jolien D'hoore (31) heeft haar laatste wedstrijd in de Belgische kleuren achter de rug. In dienst van Lotte Kopecky reed ze nog een laatste beresterk WK: "Op sommige momenten reed ik echt met kippenvel rond. Dit had ik nog nooit meegemaakt, het was een geweldige afscheidskoers", vertelde D'hoore in onze Facebook Live.

  D'hoore verzette bergen werk in dienst van Kopecky, maar een topresultaat zat er uiteindelijk toch niet in: "Dat is jammer, maar hoort gewoon bij de koers. Er kan maar een winnares zijn. Het is wat het is."

   

  Het volledige team reed in dienst van kopvrouw Kopecky: "Lotte bewees in het afgelopen seizoen dat ze wereldtop is. We hadden er al vertrouwen in dat ze een sterk resultaat zou kunnen neerzetten. Of ik zelf nog voor een topnotering kon gaan? Daar wil ik niet over nadenken, ik had gewoon een goeie dag."

   

  Volgend weekend komt D'hoore nog in actie in Parijs-Roubaix en nadien zit haar rijkgevulde carrière erop: "Tal van collega's kwamen me vandaag al feliciteren met mijn loopbaan. Ik ben fier op mijn prestaties, maar aan elk sprookje komt een eind."

  Schitteren op de Olympische Spelen

  "Wat nu mijn mooiste prestatie was? Die medaille op de Olympische Spelen in Rio in 2016 was echt een hoogtepunt. Ook van die wereldtitel in de ploegkoers met Lotte Kopecky heb ik erg genoten. Dat waren echt prachtige momenten."

   

  D'hoore blijft wel actief in de wielersport en gaat volgend jaar aan de slag als sportdirecteur bij het Nederlandse NXTG Racing en gaat dat combineren met een job als performance-coach bij Cycling Vlaanderen.

   

  "Ik ga zeker een poging doen om mijn conditie redelijk te behouden, maar het zal allemaal wat minder extreem zijn. Ik ga vanaf nu gewoon fietsen en niet meer trainen. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen en ga met veel plezier met de jeugd werken. Ik hoop dat ik mijn kennis op hen kan overbrengen."

  Herbekijk de Facebook Live met Jolien D'hoore

  Lees ook: