Sven Nys: "Thibau mag heel trots naar huis gaan, hij reed perfecte koers"

  Sven Nys zag alweer een knappe prestatie van zijn zoon.

  Met een 6e plek op zijn eerste WK voor beloften mag Thibau Nys meer dan tevreden terugblikken op zijn doortocht door Leuven. "Hij heeft er op zijn leeftijd uitgehaald wat erin zat", zegt vader Sven Nys. 

  Op het EK was zijn sprint een belangrijk wapen, dus ook in Leuven mikte Thibau Nys op zijn explosieve kracht. De 18-jarige speelde verstoppertje, gokte op zijn sprint, maar moest vrede nemen met de 6e plek. Een knap resultaat.

   

  "Er zat net niet genoeg op", zag ook vader Sven Nys. "Hij reed de perfecte koers en op zijn leeftijd heeft hij eruit gehaald wat er in zat."

   

  "Ik had vooraf wat gevreesd voor de hardheid van de koers. Je moet al die klimmetjes overleven om dan net die laatste punch niet meer in de benen te hebben."

   

  "Daar is echt niets mis mee als je 18 jaar bent. Dat komt wel. Thibau heeft gewoon nog wat tijd nodig."

  Thibau had die laatste punch net niet meer in de benen. Daar is echt niets mis mee als je 18 jaar bent.

  Ook Thibau gaf meteen na de koers een eerlijke analyse van de wedstrijd: "We hebben er het maximale uitgehaald." "Hij mag heel trots naar huis gaan", aldus Sven Nys.

   

  "Hij mist nog een tikkeltje power, maar dat heeft tijd nodig. We proberen hem voorzichtig te brengen. Eerst moet hij in de kleinere rondes wat opbouwen, zodat hij ervaring kan opdoen. Hij botst hier op mannen met WorldTour-ervaring."

  Nys: "Thibau mag heel trots naar huis gaan"

  Lees ook: