Ga naar de inhoud

WK wielrennen strijkt in Afrika neer: Rwanda organiseert WK van 2025

De Muur van Kigali zal ongetwijfeld deel uitmaken van het WK-parcours.

Voor het eerst in de geschiedenis zal het WK wielrennen in Afrika georganiseerd worden. Het wielergekke Rwanda zal de hoogmis van de koers in 2025 ontvangen. Rwanda, meer bepaald Kigali, kreeg de voorkeur op de Marokkaanse stad Tanger.

Om de wielerhorizon te verbreden had de Internationale Wielerunie UCI eerder al bekendgemaakt dat het WK in 2025 voor het eerst in Afrika zou plaatsvinden. Tanger (Marokko) of Kigali (Rwanda) waren de 2 kandidaten.

 

Dankzij zijn rijke wielertraditie ligt Rwanda in poleposition om de organisatie binnen te halen. Sinds 2001 wordt er jaarlijks een Ronde van Rwanda georganiseerd, die van een lokaal evenement is uitgegroeid tot een internationale koers, die zelfs WorldTour-ploegen naar Midden-Afrika kan lokken en die steeds heel wat supporters op de been brengt.

 

Rwanda leverde de voorbije jaren ook enkele profrenners af, zoals Joseph Areruya en Adrien Niyonshuti.

 

De WK's van 2022 tot 2024 waren eerder al toegekend, aan respectievelijk Wollongong (Australië), Glasgow (Schotland) en Zürich (Zwitserland).

 

Mogelijk moeten we alsnog een slag om de arm houden, want enkele uren na de aankondiging heeft de Rwandese wielerbond de tweet weer ingetrokken. In principe wordt morgen pas de organisatie officieel toegekend.

"Vlaamse" toestanden op de Muur van Kigali in de Ronde van Rwanda

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.