Lukaku nodigt bazen sociale media uit om samen haters af te stoppen

Romelu Lukaku doet zijn verhaal bij de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Romelu Lukaku wil graag een keer samenzitten met de hoge piefen van sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. De Rode Duivel wil hen vragen voorop te gaan in de strijd tegen haatberichten. Dat vertelt hij in een interview met CNN.

De grote spelers hebben al actie ondernomen om aanstootgevende berichten of reacties te filteren op hun platformen. Toch krijgen topsporters nog steeds haatberichten naar hun hoofd geslingerd op de sociale media.

 

Chelsea-spits Romelu Lukaku wil de strijd aangaan met de haters. "We moeten een keer samenzitten met de grote bazen van de sociale media, politici, de Engelse voetbalbond en de spelersorganisatie PFA", stelt hij voor. "Laat ons er openlijk over praten."

 

"We zouden de sociale media ook kunnen boycotten", gaat Lukaku voort, "maar ik leg de bal in hun kamp. Omdat ik echt denk dat zij een manier kunnen vinden om de haatberichten te stoppen."

 

"Want voetbal moet vooral een plezierig spel zijn. Discriminatie mag dat niet verpesten. Nooit", is hij duidelijk bij CNN.

 

Lukaku is al langer een voorvechter. "Ik moet dat doen", vindt de Rode Duivel. "Ik doe het niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn zoon, voor mijn toekomstige kinderen, voor mijn broer, voor alle andere spelers en hun kinderen, voor iedereen."

Voetbal moet vooral een plezierig spel zijn. Discriminatie mag dat niet verpesten. Nooit.

Romelu Lukaku

Om de strijd tegen racisme onder de aandacht te brengen knielen veel voetballers voor een wedstrijd. Al gelooft niet iedereen meer in de kracht van het signaal. Chelsea-verdediger Marcos Alonso bleef gisteravond rechtstaan.

 

Romelu Lukaku begrijpt zijn ploegmaat. "We doen het nog, we krijgen applaus, maar na een wedstrijd hoor je soms andere dingen", weet hij uit ervaring.

Romelu Lukaku en zijn ploegmaat Marcos Alonso.