Anderlecht-eigenaar Marc Coucke reageert op onderzoek: "Verheugd en triest tegelijk"

  Marc Coucke in de tribunes van Anderlecht.

  Marc Coucke is enerzijds triest, maar anderzijds ook verheugd dat het gerecht een diepgaand onderzoek voert naar gesjoemel door voormalige toplui van zijn voetbalclub Anderlecht. "We zullen er alles aan doen, opdat de supporters weer kunnen uitkijken naar een mooie, waardige en succesrijke toekomst voor Anderlecht", tweet de hoofdaandeelhouder van RSCA.

  Toen Marc Coucke 4 jaar geleden de nieuwe hoofdeigenaar van RSC Anderlecht werd, zou hij tot 5 miljoen euro te veel betaald hebben. Het federaal parket wil nu een aantal ex-toplui vervolgen voor onregelmatigheden bij de verkoop.

   

  "We onderzoeken nu of ikzelf en/of RSC Anderlecht zich burgerlijke partij zal stellen om eventuele schadeloosstellingen te verkrijgen", tweet Coucke, die het gerecht alvast bedankt voor het onderzoek.

   

  "Verheugd en triest om dit dossier, zal ik er samen met het management en de staf alles aan doen", gaat hij voort, "opdat de vele supporters weer kunnen uitkijken naar een mooie, waardige en succesrijke toekomst voor RSCA."

  Ex-toplui van Anderlecht verdacht van gesjoemel bij verkoop voetbalclub