Verrast Pidcock op WK? "In de Vuelta heb ik hem betrapt op training bergop"

  Tom Pidcock gebruikte de Vuelta om zich klaar te stomen voor het WK.

  In de voorspellingen voor het WK wielrennen blijft het verdacht stil rond (schaduw)favoriet Tom Pidcock. Maar in Vive le Vélo zijn ze de olympische kampioen mountainbiken niet uit het oog verloren. "Ik schat zijn kansen heel hoog in", zegt Sven Nys.

  Een 4e plek in de klim naar Pico Villuercas, veel meer liet Tom Pidcock niet van zich horen in de Vuelta. Maar laat je niet misleiden: de Brit wil in Leuven wel degelijk een gooi doen naar de regenboogtrui.

   

  "Het is inderdaad wat stil rond Pidcock", zei Sven Nys in Vive le Vélo. "Hij was wat vermoeid na de Olympische Spelen. Hij sukkelt ook met een blessure, waarvoor hij na het WK zal worden geopereerd."

   

  "Maar als hij zijn focus op het WK zet, dan schat ik zijn kansen heel hoog in. Het parcours is op zijn lijf geschreven. Denk maar aan de Brabantse Pijl."

  Na de Spelen zat Pidcock nog met één iets in zijn hoofd: het WK.

  Jens Keukeleire

  Ook Jens Keukeleire (EF Pro Cycling), die 3 weken aan de zijde van Pidcock reed in de Vuelta, onderschat de Brit niet. "Je zag dat hij aan het groeien was in de Vuelta."

   

  "Halverwege de Vuelta heb ik hem betrapt op een stevig trainingsblokje bergop. Hij duwde op zijn Garmin en was 10 minuten weg uit de gruppetto. Na de Spelen zat hij nog met één iets in zijn hoofd: het WK."

   

  "Na de Spelen zal hij zo weinig mogelijk hebben gedaan. Dan weet je dat je de eerste dagen in de Vuelta wat zal afzien. Maar zo'n talent zal er snel van recupereren en het kunnen gebruiken om te groeien."