Florian Vermeersch wil 2 WK-medailles: "Druk is van ketel na tijdritbrons"

  Florian Vermeersch (22) bij onze radiojournalist Carl Berteele.

  Florian Vermeersch (22) trok met een dubbel doel naar het WK in Vlaanderen: zowel in tijd- als wegrit een medaille. De belofterenner uit het Oost-Vlaamse Zaffelare graaide maandag tegen de klok brons mee, deel 1 van de missie geslaagd. Morgen wacht opdracht 2. "Maar de druk is wel van de ketel", gaf hij toe.

  De Belgische selectie heeft een aantal snelle jongens in de gelederen. Niet alleen Thibau Nys, ook Arnaud De Lie en Florian Vermeersch zijn snel aan de finishlijn. "Maar we hebben nog niet afgesproken wie van ons zal sprinten", lachte Florian Vermeersch op een persmoment van de Belgische beloften.

  "Ik weet ook niet wie van ons de snelste is. We hebben nog geen sprintjes tegen elkaar gereden (lacht). Stel dat het tot een sprint komt op het eind en we zijn er nog alle drie bij, dan moet je goed spreken met elkaar."

   

  "Wie het beste gevoel heeft, kan dan zijn kans gaan. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel jasjes je onderweg al hebt uitgedaan. Maar we zijn er ons wel van bewust dat veel scenario's mogelijk zijn op dit WK."

  Sprinten kan, maar we zijn er ons wel van bewust dat veel scenario's mogelijk zijn op dit WK.

  Florian Vermeersch

  "Ik ben misschien wel de wegkapitein, ik heb al wat ervaring op het hoogste niveau"

  Vermeersch droomde vooraf van 2 WK-medailles, 1 is al binnen. "Die neemt zeker wat druk weg", aldus Vermeersch. "Want ik wilde er echt wel graag één. Dat is nu gelukt, maar dat wil zeker niet zeggen dat ik geen ambitie meer heb voor op de weg."

   

  "Alles wat er morgen nog bijkomt, is bonus. We willen het hier met de Belgische ploeg graag goed doen, die ambitie blijft overeind."

  Vermeersch is 22 en is sinds juni 2020 prof bij Lotto-Soudal op WorldTour-niveau. "Ik ben misschien wel de wegkapitein in deze ploeg, dat mag je wel zeggen. Ik heb al wat ervaring op het hoogste niveau, maar ik wil met die uitspraak zeker geen afbreuk doen aan de andere jongens van de selectie."

  "Zij koersen ook op een hoog niveau. We zijn een sterke ploeg die in alle mogelijke scenario's kan meedoen voor de zege en we zijn op al die mogelijke scenario's voorbereid."

  Wegrit mannen beloften: vrijdag 24 september

  • Belgische deelnemers: Arnaud De Lie, Thibau Nys, Fabio Van den Bossche, Stan Van Tricht, Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch
  • Live bij Sporza: vanaf 13.55 uur op Eén en met livestream en tekstupdates in onze app en op Sporza.be
  • Parcours: De beloften starten op de Grote Markt van Antwerpen. Ook zij krijgen 20 hellingen voorgeschoteld verspreid over de 2 circuits. Ze rijden 1,5 ronde op het lokale circuit in Leuven gevolgd gevolgd door 1 ronde op het Flandrien circuit in Overijse en 2,5 rondes op het lokale circuit in Leuven.