Risicoberoep: Bosnische hooligans laten wagen scheidsrechter in vlammen opgaan

  Van de wagen blijft niet veel over.

  Scheidsrechter is geen beroep zonder risico's. Dat bewezen fans van de Bosnische voetbalclub Velez Mostar gisteren. Na afloop van de verloren competitiematch tegen kampioen Bora Banja Luka werd de wagen van ref Sabrija Topalovic geslachtofferd. Enkele hooligans hielden de auto van de man tegen en staken hem in brand.

  Volgens de politie was de wagen met de scheidsrechter en zijn twee assistenten op weg naar Sarajevo toen ze in een tunnel werden tegengehouden door een ander voertuig. 

   

  Vier mannen beschadigden de auto van de scheidsrechters en gooiden vervolgens een toorts naar binnen. De inzittenden konden nog net op tijd ontsnappen, maar de wagen overleefde de vlammenzee niet.

   

  De scheidsrechter lag eerder die avond - figuurlijk - onder vuur nadat hij de wedstrijd bij een 2-0 achterstand vroegtijdig stillegde. Fans van Velez Mostar bestormden het veld en uitten zo hun onvrede over de beslissingen van de ref. 

   

  Het voorval resulteerde voornamelijk in materiële schade. Eén persoon moest met verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis, van de daders is nog geen spoor.

  De scheidsrechters verlieten meteen na de match het stadion: