Koeman vraagt geduld voor "elftal in opbouw", Martinez getipt als opvolger

  Ronald Koeman beleeft geen hoogdagen in dienst van Barcelona.

  Zijn de dagen van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona geteld? Na de vernedering tegen Bayern in de CL en het gelijkspel tegen Granada, klinkt de roep om zijn ontslag luider dan ooit. Op de persbabbel voor de wedstrijd tegen Cadiz, wou Koeman geen vragen beantwoorden en pakte hij uit met een ingestudeerd nummertje.

  "We zijn een elftal in opbouw", begint Ronald Koeman plots af te lezen op de persbabbel. De Nederlander krijgt heel wat kritiek te verduren van de Spaanse pers. Ook op steun van het bestuur moet hij niet al te veel rekenen.

   

  "De financiële situatie van de club heeft gevolgen voor de sportieve prestaties en vice versa. Het is duidelijk dat we aan een nieuw elftal moeten bouwen zonder dat we grote investeringen kunnen doen." 

   

  "We geven jongeren nu kansen zoals in het verleden spelers als Xavi en Iniesta die ook kregen. Onze talenten van vandaag kunnen de sterren van de toekomst worden. Maar heb geduld."

   We moeten in deze moeilijke tijden vertrouwen zien te houden.

  Ronald Koeman

  "Hoog eindigen in de competitie zou al een succes op zich zijn en in de Champions League moeten we geen wonderen verwachten. Europees voetbal is voor onze jonge spelers een goede leerschool. De wedstrijd tegen Bayern moet ook in dat perspectief worden gezien."


  "Ik weet dat de media het proces waarin we ons bevinden herkennen", vervolgt Koeman. "Het is niet de eerste keer dat de club er zo voorstaat. We moeten in deze moeilijke tijden vertrouwen zien te houden."

   

  "Wat dat betreft ben ik zeer tevreden met de steun van de fans, zoals maandag tegen Granada", besluit de Nederlander, die beseft dat zijn situatie penibel is. "Leve Barça."

  Naam van Roberto Martinez weergalmt in wandelgangen

  In de Spaanse pers wordt al druk gespeculeerd over een mogelijke opvolger van Koeman. Op de shortlist vijf heren: Xavi Hernandez, Phillip Cocu, Antonio Conte, Andrea Pirlo en... Roberto Martinez.

   

  Xavi en Martinez kunnen de beste adelbrieven voorleggen. Al wil die laatste niet in zijn kaarten laten kijken. In een interview bij Eurosport laat de Belgische bondscoach de geruchten links liggen.

   

  "Wanneer je drie wedstrijden verliest, zijn er altijd geruchten over je ontslag. Als alles goed gaat, zijn er andere geruchten, maar op dit moment is er niets waarop ik kan reageren."

   

  Komt er een trainerssaga met Ronald Koeman en Roberto Martinez in de hoofdrol? Voorlopig is het niet meer dan speculatie. To be continued...

  Roberto Martinez binnenkort aan het roer bij FC Barcelona?

  Lees ook: