Jolien D'hoore gaat jonge renners en vrouwen begeleiden bij Cycling Vlaanderen

  Jolien D'hoore in haar nieuw werkplunje.

  Jolien D'hoore (31) zal niet lang met haar vingers hoeven te draaien. Na Parijs-Roubaix ruilt ze haar koersfiets in voor een job als performance-coach bij Cycling Vlaanderen. "Ik ga meisjes en vrouwen begeleiden en ik zal de algemene jeugdwerking ondersteunen", legt ze uit.

  De allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen binnenkort wordt de allerlaatste profkoers van Jolien D'hoore. Wanneer ze het stof van zich heeft afgeschud, begint ze aan een nieuwe carrière in de wielerwereld.

   

  D'hoore gaat haar ervaring delen met de Vlaamse wielerfederatie Cycling Vlaanderen. "Ik ga er aan de slag als performance-coach van alle meisjes en vrouwen die naar competitie toe willen werken. En ik zal er bij uitbreiding alle jongeren begeleiden op weg naar de topsport", legt ze uit.

   

  "De cijfers van sportende vrouwen klimmen, maar dat is nog niet genoeg. Samen met met Jolien gaan we er nog eens extra hard tegenaan", blikt de CEO van Cycling Vlaanderen Frank Glorieux vooruit.

  Leading lady

  Jolien D'hoore was jarenlang de leading lady van het vrouwenwielrennen in ons land. Zowel op de weg als op de piste snelde ze naar titels en medailles op nationaal en internationaal niveau.

   

  Vijf jaar geleden maakte ze een van haar grote dromen waar. Op de Spelen van Rio snelde ze naar een olympische medaille op de piste: brons in het omnium.

   

  Over anderhalve week stopt D'hoore met koersen. Op zaterdag 2 oktober hangt ze haar fiets aan de haak na Parijs-Roubaix.

  Rio 2016: Jolien D'hoore verovert olympisch brons in het omnium.