Welke Belgische esporter schittert er vanavond op de Belgian Game Awards? Dit zijn de 5 genomineerden

  0 / 0

  Vanavond wordt het beste dat de Belgische gamewereld te bieden heeft in de bloemetjes gezet, want dan worden namelijk de Belgian Game Awards uitgedeeld tijdens een innovatieve liveshow. Sporza mag 2 awards uitreiken, waaronder die van de esporter van het jaar. Maak kennis met de 5 genomineerden in deze categorie.

  De Belgische gamesector wordt met de dag groter. En dat was te merken aan het aantal inzendingen voor de Game Awards. Uit maar liefst 93 Belgische inzendingen koos een professionele jury 30 genomineerden, verdeeld over 7 Award categorieën. Daarnaast zijn er ook prijzen voor de beste studio's en Esporters. 

  Meer info: https://www.flandersdc.be/nl/agenda/belgian-game-awards-21

  Raphaël “Targamas” Crabbé (League of Legends): jong en talentvol

  “Targamas is een vrij jonge speler, maar wel een met enorm veel talent,” zegt esportcommentator Nichola Bauwelinck. “In 2016 mocht hij zichzelf de winnaar van een groot internationaal toernooi noemen, iets dat niet veel spelers kunnen zeggen."

   

  "Dit jaar nam hij deel aan de EU Masters, de grootste competitie voor de 2e klasse van League of Legends. Dat toernooi won hij, samen met zijn team Karmine Comp. Iemand waar we sowieso nog veel van zullen horen.”

  Houmaid “Takamura” Rabie (Street Fighter V): Europese top

  FIFA-coach en -analist Hakim “MrDoorey” El-Kaddouri: “Ik zou mezelf geen fan noemen van Street Fighter, maar zelfs ik ken Takamura. Een van de weinige Europese spelers op topniveau, wiens prestaties voor zich spreken. 

   

  De laatste jaren heeft hij altijd de finales gehaald. Takamura behoort tot de top 50 beste Street Fighter-spelers ter wereld, indrukwekkende kerel.”

  Kelly “Kllyve” Verhaegen (Counter Strike: Global Offensive): de beste vrouw

  “Kllyve volg ik al lang,” zegt Bauwelinck. “Ze speelt momenteel in het beste vrouwelijke CS:GO-team, Nigma Galaxy. Ze won al verschillende grote toernooien en het lijkt er niet op dat dit snel gaat stoppen. 

   

  Kllyve is zonder twijfel de beste vrouwelijke CS:GO-speler van ons land.”

  Bjarne “Denza” Sleebus (Call of Duty) : de toekomst oogt heel mooi

  “Heel simpel: Denza is op dit moment de beste Belgische Call of Duty-speler”, laat Bauwelinck weten.

   

  “Met zijn Britse teamgenoten kon hij al een aantal toernooien winnen in de COD Challengers-divisie – dat is de officiële amateurcompetitie voor Call of Duty en een opstapje naar een carrière als pro. De overwinning mocht hij dit keer niet op zijn naam schrijven, maar deze jonge atleet gaat nog een mooie toekomst tegemoet.”

  Maëllo “Aztral” Ernst (Rocket League): een toekomstige wereldkampioen

  “Opnieuw iemand van esportteam Karmine Corp,” zegt El-Kaddouri. “Aztral is al sinds zijn veertiende actief, en staat nog steeds sterk.”


  Bauwelinck: “Aztral won vorig jaar de Europese Rocket League Champion Series, een prachtige prestatie. Vorige maand won hij nog de WePlay Rocket League Invitational, samen met zijn team. Aztral staat aan de top van de Europese Rocket League-spelers, en maakt een grote kans om binnenkort wereldkampioen te worden.”

  Hoe zit het precies met esport in Belgïe?

  “Er zit dus zeker toptalent in ons land,” vertelt El-Kaddouri. “Maar, qua ondersteuning voor esport, staat België nog steeds in de schaduw van buurlanden als Duitsland of Nederland. De media-aandacht is daar gewoon veel groter.”

  “Ik kan het daar enkel mee eens zijn,” sluit Bauwelinck aan. “Al merk ik wel vooruitgang op. Zo vielen de inspanningen van hogescholen als PXL in Hasselt me op, zij startten met een unieke opleiding die volledig rond esport draait. Verder merk ik in ons land enkele sterke toernooien op: de Belgian League (LoL) of de Elite Series (CS:GO), bijvoorbeeld, zijn fantastische toernooien die volledig in België georganiseerd worden. Daar mogen we echt trots op zijn.”

  Benieuwd wie van deze esporters de award mee naar huis krijgt? Bekijk de spetterende liveshow van de Belgian Game Awards op vrijdag 1 oktober om 20:30 via vrt.nu.