De climax van maanden trainen: waar eindigen Elodie en Otto-Jan op het WK tijdrijden?

  Otto-Jan Ham en Elodie Ouedraogo hadden een doel: zich op zes maanden tijd omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau, en niet als laatste eindigen op het WK. Vandaag volgde de ontknoping van het programma "De tijd van ons leven."

  Elodie en Otto-Jan werden geruggensteund door de internationaal
  gerenommeerde experten van de KU Leuven. In De tijd van ons leven keken we binnen in hun leven en zagen we hoe ze dagelijks trainen, eten, slapen …  Een proces dat al snel veel intensiever bleek dan ze ooit hadden gedacht.

   

  Het leven als topsporter hakte in op hun lichaam en geest. Het gooide hun drukbezette leven en dat van hun gezin en omgeving helemaal overhoop. Maar heeft het ook opgeleverd? Welke tijd hebben ze gereden, en op welke plaats in het klassement eindigen ze?

  Tijdens het officiële WK tijdrijden bij de mannen eindigde Christopher Symonds als laatste met een tijd van 1u05'56". Hij reed een gemiddelde snelheid van 39,4 km/uur. Bij de vrouwen eindigde Asma Jan als laatste met een tijd van 51'49". Ze reed een gemiddelde snelheid van 35,1 km/uur.


  Elodie reed haar tijdrit met een gemiddelde snelheid van 34,63 km/uur, in een tijd van 52'30". Helaas 41 seconden trager dan de laatste tijd bij de vrouwen.

  Otto-Jan reed het parcours met een gemiddelde snelheid van 41,58 km/uur, in een tijd van 1u02'29". Zo eindigt hij als voorlaatste in het klassement en laat hij Christopher Symonds achter zich.