Lefevere zag ijzersterke Evenepoel: "Hij heeft zondag de sleutel voor wereldtitel Wout"

  Alle voortekenen zijn goed. Naast Wout van Aert maakte ook Remco Evenepoel indruk tijdens het WK tijdrijden. Ploegbaas Patrick Lefevere ziet een sleutelrol weggelegd voor zijn renner komende zondag. "Remco kan Wout in een zetel zetten."

  Brons voor Evenepoel in de tijdrit. "Supergoed", oordeelde Patrick Lefevere in 'Vive le Velo'. "Tegen mannen van 1 meter 90... Ik dacht eerlijk gezegd dat hij vierde zou worden."

  De laatste weken bevestigen wel dat Evenepoel weer naar zijn allerbeste vorm toegroeit. Dat doet meteen het beste verhopen voor komende zondag, waarin hij de meesterknecht van Van Aert moet worden. "Ik denk dat Remco zondag de sleutel van het WK in handen heeft", aldus Lefevere. "Als je hem ook al zag rijden op het Europees Kampioenschap..."

  Remco mag geen fout maken, anders wacht de guillotine.

  Patrick Lefevere

  Lefevere heeft een duidelijke aanpak voor ogen: "Remco moet zich leegrijden in een ontsnapping, vol het spel spelen. Op die manier zet hij Wout in een zetel ten opzichte van de toplanden. Máár hij mag wel geen fout maken, anders wacht de guillotine."

  Wat de zaak bemoeilijkt, is dat Evenepoel niet de snelste aan de finish is. "Maar hij kan wel iedereen pijn doen", weet Lefevere. Vorige week scheelde het één moment of hij had Colbrelli van zich afgeschud op het EK."

   

  "Maar als de Belgen het goed aanpakken, is Remco een supertool. In Tokio kreeg hij nog pek en veren over zich, maar zondag is hij de sleutelfiguur om Wout wereldkampioen te maken."

  Lees ook: