Florian Vermeersch: "Bondscoach zei dat ik sneller was dan Wout van Aert"

  Ook de tweede dag van het WK wielrennen in Vlaanderen heeft ons land eremetaal opgeleverd: Florian Vermeersch (22) stormde naar het brons in de tijdrit voor beloften. De prof van Lotto-Soudal wil echter geen superspecialist worden. "Ik wil vooral meespelen in de klassiekers."

  Florian Vermeersch droomde van het podium en bewees dat zijn ambities niet te hoog gegrepen waren. Hij eindigde 3e op amper 11 seconden van wereldkampioen Johan Price-Pejtersen.

   

  "Ik ben heel blij dat ik een medaille heb", vertelde de Oost-Vlaming bij Karl Vannieuwkerke. "Ik was eerst ontgoocheld, want ik eindigde op 1 seconde van Lucas Plapp. Maar de winnaar had uiteindelijk een voorsprong van 10 seconden. Dan kan ik er mee leven."

   

  Vermeersch liep niet te hard van stapel in het begin en sloeg in de tweede helft - zoals gepland - toe. "Ik kon nog goed versnellen. Dat mijn laatste kilometer erg snel was? Bondscoach Sven Vanthourenhout riep vanuit de wagen: "Je rijdt sneller dan Wout van Aert!" Dat gaf vertrouwen."

   

  De prof van Lotto-Soudal bereidde zich voor in de Vuelta, maar wil zichzelf niet profileren als tijdritdier op de lange termijn.

   

  "Ik wil geen superspecialist worden zoals Victor Campenaerts geweest is, maar ik besef dat een goeie tijdrit heel handig is voor een eindklassement in kleine rondjes."

   

  "Ik ben blij dat ik me niet hoef te beperken tot één vak. Ik hoop af en toe op een top 5 in een lange tijdrit in de WorldTour, maar in de klassiekers wil ik meedoen voor de zeges. Doe mij dan maar Parijs-Roubaix."

  Bondscoach glimlacht: "Dat heeft hij wel verteld, zeker?"

  "Het ging goed vooruit", glimlachte bondscoach Sven Vanthourenhout over die laatste kilometer. "We hadden de Fransman als mikpunt, wat ook al een opsteker was. Daar lag de winst voor het podium."

   

  "Dat hij sneller ging dan Wout van Aert? Dat zal hij wel verteld hebben, zeker? Hij reed inderdaad sneller dan Wout in de laatste kilometers, maar de wind zat ook anders. Het was meer een moraalboost."

  Lees ook: